Stedin geeft gastlessen op De Twaalfruiter

9 december 2014 11:16  Redactie  Reageer

Vandaag geven negen medewerkers van netbeheerder Stedin in de groepen 7 en 8 van de grootste basisschool van Nederland; De Twaalfruiter in Vleuten gastlessen over duurzaamheid, energie besparen en innovatie.

Energiebewustzijn
Medewerkers van netbeheerder Stedin gaan donderdag ‘terug naar school’. Niet als leerling, maar als leraar. Een groep van negen medewerkers verzorgen op de grootste basisschool van Nederland; De Twaalfruiter in Vleuten een gastles. Met het geven van gastlessen op basisscholen in de Randstad wil Stedin energiebewustzijn creëren en kinderen uitdagen oplossingen te bedenken voor een duurzame toekomst.

Veranderende energielandschap
Manager Duurzaamheid en Vernieuwing, Marko Kruithof: “Wij willen jongeren enthousiasmeren voor duurzaamheid, techniek en innovatie omdat de energiesector in beweging is en de komende jaren voor grote uitdagingen staat. Het energielandschap zoals we dat nu kennen gaat enorm veranderen en de besluiten die wij nu nemen, gaan over hun toekomst!”

Kruithof vervolgt: “We willen bewustzijn creëren, over het eigen gedrag en het effect daarvan op de aarde. We hopen met deze gastlessen zaadjes te planten die vervolgens gaan groeien; lamp, tv en computer uit, korter onder de douche, vaker op de fiets, een dak vol zonnepanelen, een elektrische auto… you name it! Daarnaast zou het leuk zijn wanneer deze kids een duurzaam idee bedenken en daarmee een steentje bijdragen aan een beter milieu of een duurzamere energievoorziening en daarmee interesse krijgen voor de sector.”

Jonge raadgevers
Kinderen vaak verfrissende inzichten die de besluitvormers van nu inspireren bij bepalen van hun duurzame koers. Daarnaast ziet Stedin het tekort aan goed geschoolde technici de komende jaren oplopen. Om dit tekort enigszins te kunnen opvangen, is het belangrijk dat meer jongeren instromen in technische opleidingen. Door al op jonge leeftijd actief te investeren hoopt Stedin jongeren al op vroege leeftijd te enthousiasmeren voor de energiesector. “Zij leren van ons en wij leren van hen,” aldus Kruithof.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website