Gastlessen door Stedin bij De Twaalfruiter geslaagd

15 december 2014 15:30  Redactie  Reageer

Vorige week donderdag bracht netbeheerder Stedin een bezoek aan basisschool de Twaalfruiter in Vleuten. Een groep van negen medewerkers verzorgden daar een gastles over duurzaamheid en energie.

Met het geven van gastlessen op basisscholen in de Randstad wil Stedin energiebewustzijn creëren en kinderen uitdagen oplossingen te bedenken voor een duurzame toekomst. De school was erg enthousiast, Patricia Doesburg, juf groep 8: “In voorbereiding op onze themaweek over energie, was dit een leuke opwarmer. We merken dat de gastlessen van netbeheerder Stedin de kinderen hebben geprikkeld om duurzaam te denken en te doen. Daar gaan wij de komende tijd absoluut mee verder om zo met onze school een bijdrage te leveren aan een duurzamere toekomst.”

In de gastlessen heeft Stedin ook het RTL4 TV programma GreenTech geïntroduceerd. De duurzame ideeën die ontstonden tijdens de gastles kunnen door de kinderen worden ingestuurd naar de redactie. Wie weet, wordt een van de groepen uitgedaagd hun idee uit te werken tot een prototype en op TV te presenteren aan de jury…

Over Greentech
In het najaar van 2015 komt RTL4 met het tweede seizoen van GreenTech, een programma waarin jongeren tussen de 9 en 16 jaar strijden om de titel: ‘Beste duurzame uitvinder van het jaar.’ Het programma wordt gepresenteerd door Joris Putman. Stedin is partner van het televisieprogramma. Het programma gaat om ideeën die gaan om energie besparen, duurzaam energie opwekken, drinkwater, voedsel, gezondheid of. Misschien wel iets heel anders waar nog niet aan gedacht is! Zolang het maar bijdraagt aan een duurzame toekomst. Meer informatie op de website van het programma www.greentechtv.nl of kijk op YouTube.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website