CastellumCafe

Restaurant Deeg wordt CastellumCafé in Leidsche Rijn

Ondernemers willen met behulp van crowdfunding nieuw restaurant openen in Castellum Hoge Woerd. Na tien jaar ondernemen aan de Lange Nieuwstraat in Utrecht hebben de voormalige eigenaren van restaurant Deeg besloten het roer rigoureus om te gooien. Vanaf juni 2015 hopen Arnold Meulenbeld en Hanneke van Dijk, gezamenlijk ook eigenaar van Theatercafe de Bastaard, CastellumCafé te openen in het fonkelnieuwe doch historische Castellum Hoge Woerd in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Een groot onderdeel van de financiering van CastellumCafé moet via crowdfunding gevonden worden.

Impressie CastellumCafe
Impressie CastellumCafe

CastellumCafé
CastellumCafé heeft veel gelijkenissen met Deeg. Zo zal er in de keuken zoveel mogelijk met duurzame en lokale seizoensproducten gewerkt worden. De keuze voor kwaliteit zal altijd leidend zijn.
Verschillen zijn er natuurlijk ook.

Impressie CastellumCafe
Impressie CastellumCafe

CastellumCafé wordt een laagdrempelig restaurant met een Italiaanse inslag en is straks van ‘s ochtends tot ‘s avonds open. Het middelpunt van de keuken wordt een steenoven, waarin ambachtelijke en culinaire pizza’s worden gebakken. Natuurlijk blijft het niet alleen bij pizza’s, de steenoven is ook voor broodjes en andere gerechten het kloppende hart van CastellumCafé.

Castellum Hoge Woerd
Zo’n 2000 jaar geleden liep de ‘limes’ van het Romeinse Rijk precies door wat nu de wijk Leidsche Rijn is. Precies op de plek waar nu Castellum Hoge Woerd gebouwd wordt stond destijds ook een castellum, om de grens van het rijk te bewaken. Die situatie wordt nu nagebootst en zal in de toekomst een artistieke, museale en culinaire functie hebben.
Het restaurant komt in het paviljoen samen met De Meern 1, het Romeinse schip dat in 2003 onder veel belangstelling is opgegraven. Erfgoed Utrecht verzorgt tevens een permanente expositie over 3000 jaar geschiedenis in Leidsche Rijn.
Er wordt actief samengewerkt met partners die ook in het Castellum zullen gaan huizen, zoals de Steede Hoge Woerd en het podium Hoge Woerd. Voor de laatste partij zal tevens de foyerfunctie vervuld gaan worden.

Arnold Meulenbeld en Hanneke van Dijk
Arnold Meulenbeld en Hanneke van Dijk

Crowdfunding
Voor de realisatie van het restaurant zoeken Arnold en Hanneke een deel van de financiering via crowdfunding. Arnold Meulenbeld: “Castellumcafé wordt een echt buurtrestaurant. Omdat we graag de steun van de buurt en de wijk willen hebben, hebben wij besloten om een deel van de financiering via het publiek rond te krijgen. Iedereen die investeert in CastellumCafe krijgt een jaarrente van 5% en nog een extra beloning in ruil voor de steun en het vertrouwen. Op die manier kunnen we direct peilen of Leidsche Rijn ons nieuwe plan ziet zitten!”

Ga naar de site www.castellumcafe.nl voor meer informatie over het restaurant en de crowdfundingcampagne.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.