Vervolg: Rechter wil getuigen horen over liquidatiepoging De Meern

Eerder berichtten wij op 27 Juni 2014 over de mislukte liquidatiepoging op de 68-jarige Wout S. in de Ten Veldestraat in De Meern. Het slachtoffer werd in de ochtend iets na elf uur vlak voor zijn villa door een bestuurder van een BMW onder vuur genomen. De rechtbank gaat nu twee extra getuigen horen in de zaak van de liquidatiepoging in De Meern.

De 68-jarige man werd meerdere keren geraakt, maar overleefde de kogelregen ternauwernood door de schutter aan te rijden. Hij raakte ernstig gewond, maar slaagde er wel in zijn woning te bereiken en hulpdiensten in te schakelen. Hij zit sindsdien in een rolstoel en revalideert op dit moment. Ook de schutter raakte bij de aanslag zwaargewond doordat hij na de schietpartij aangereden werd door het slachtoffer. Inmiddels is hij gearresteerd en naar de tweede dader wordt nog steeds gezocht. De reden van de liquidatiepoging is niet bekend, maar volgens meerdere bronnen zou het slachtoffer een bekende zijn binnen het criminele circuit.


Advertentie:

Klopjacht
Er volgde een klopjacht naar de twee vermoedelijke daders die er vandoor gingen in een donkergrijze BMW 3-serie. De politie zette de straat af en deed buurtonderzoek, waarbij agenten van deur tot deur gingen. Ook doorzochten agenten de wijk en keek de politiehelikopter vanuit de lucht mee.

Arrestatie
Op 9 juli 2014 werd al de aangereden schutter aangehouden voor de mislukte moordpoging. Hij werd gewond naar een ziekenhuis in het Franse Lille gebracht. De 49-jarige Wilco B. uit Vleuten werd gearresteerd toen een ambulance hem enkele dagen later terugbracht naar een ziekenhuis in Nieuwegein. Hij vluchtte samen met de tweede verdachte naar Frankrijk. Wilco B. is voorgeleid en zit nog vast. Hij blijft zwijgen over zijn aandeel in de aanslag.

Opsporing Verzocht
De tweede verdachte in de zaak blijft nog spoorloos. Eind Augustus werd daarom tevens in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteedt aan de mislukte liquidatie en was een reconstructie van de zaak te zien. De politie hoopte op nieuwe tips over een van de twee verdachten. Doel van de tv-uitzending was onder andere om meer informatie te krijgen over de tweede verdachte. Het gaat om de 33-jarige Henry “Bolle” Jacobs uit Utrecht. De politie denkt dat Jacobs de vluchtauto bestuurde. Hij is ondergedoken, vermoedelijk in het buitenland. Deze Henry “Bolle” Jacobs staat inmiddels op de Nationale Opsporingslijst, een overzicht van meest gezochte criminelen.

Twee extra getuigen
Volgens advocaat Bob Tijkotte van Wilco B. is het tijd dat diens voorlopige hechtenis wordt opgeheven. Er is volgens hem te weinig aanleiding om B. niet in vrijheid zijn rechtszaak af te laten wachten, maar daarmee gaat de rechtbank niet akkoord en vindt niet dat hij op vrije voeten mag komen. Wilco B. wordt van poging tot moord verdacht. De rechtbank besloot dat B. voorlopig nog in de cel moet blijven.

Op verzoek van de advocaat van Wilco B gaat de rechtbank twee extra getuigen horen.
De politie is ook nog altijd op zoek naar Henry Jacobs en de BMW waarin hij en Wilco B. naar De Meern waren gekomen. Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 5000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van Henry Jacobs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.