Bewonersbijeenkomst Veilig Wonen in ’t Zand

Op 13 januari wordt een bewonersbijeenkomst ‘Veilig Wonen’ georganiseerd in Forum ’t Zand. De donkere maanden van het jaar zijn een risicovolle periode. Daarom is 6 oktober jl. het ‘Donkere Dagen Offensief’ van start gegaan. De politie en gemeente nemen extra maatregelen tegen overvallen, straatroven, woning- en auto-inbraken in deze periode.

Bewonersbijeenkomst ‘Veilig Wonen’
Het ‘Donkere Dagen Offensief’ betekent een verscherpt toezicht en intensievere surveillance gedurende de winterperiode. Ook worden er activiteiten georganiseerd om mensen bewuster te maken van de risico’s op woninginbraak. Zoals de bewonersbijeenkomst ‘Veilig Wonen’ op 13 januari. Tijdens deze avond wordt door de politie de workshop ‘Herkennen van verdacht gedrag’ gegeven. Aansluitend gaan de bewoners samen met een wijkagent en een ex-inbreker de wijk in. Tijdens de buurtschouw kijken bewoners door de ogen van een inbreker naar hun eigen wijk en krijgen zo inzicht in risicovolle situaties. In de pauze is er gelegenheid de stands van experts op het gebied van inbraakpreventie te bezoeken. Gedurende de bijeenkomst krijgen deelnemers zo concrete handvatten om het risico op woninginbraak te verkleinen. Een deelnemer zal gevraagd worden een nabrander ‘achter’ te laten.

Datum: dinsdag 13 januari 2014
Locatie: Het Zand Brede School Het Zand, Pauwoogvlinder 12 |

Programma
19.00 uur inloop koffie/thee 19.15 uur opening 19.30 uur start workshop door politie 20.30 uur pauze met gelegenheid om de stands met slotenmakers informatie te vragen
20.45 uur start schouw met ex-inbreker door uw wijk
21.45 uur einde van de schouw en afsluiting in de sportcampus
22.00 uur einde programma

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via leidscherijn@utrecht.nl onder vermelding van ‘bewonersbijeenkomst 13 januari’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.