Informatiepagina voor bomen Europaweg

Op 21 januari was er een informatieavond over de velvergunningsaanvraag van 99 bomen aan de Europaweg. Tijdens de avond deed wethouder Geldof de belofte dat de informatie rond de aanvraag toegankelijk en transparant te vinden zou zijn. Daarom is er een speciale pagina ingericht over de bomen Europaweg. Deze pagina zal in de loop der tijd steeds ververst worden met actuele informatie over het project.

Bomen
De gemeente heeft een velvergunning aangevraagd voor 99 bomen langs de Europaweg, voornamelijk wilgen en populieren. De bomen zijn circa 40-45 jaar oud en de conditie van de bomen is slecht. Van de wilgen heeft het merendeel de watermerkziekte. In een groot deel van de populieren zit een aantasting van de horzelvlinder.

De gemeente ontvangt regelmatig klachten van bewoners en gebruikers van de sportvelden over de bomen. Overlast door vallende takken is een vaak gehoorde klacht. Ook veroorzaken de bomen wortelopdruk bij de fietspaden. De gemeente kan dus geen veilige omgeving garanderen met de huidige staat van de bomen.

Vergunningsaanvraag en procedure
Wethouder Geldof heeft tijdens de informatieavond bewoners verzocht om reacties uiterlijk op 4 februari 2015 in te dienen. De reacties die wij binnen deze periode ontvangen, worden beoordeeld en meegenomen in de besluitvorming. Deze periode wordt dus afgewacht voordat een besluit op de aanvraag wordt genomen.

Als u het nadien niet eens bent met het besluit, kunt u binnen 6 weken nadat het besluit genomen is bezwaar indienen (www.utrecht.nl/bezwaar). Uiterlijk op 20 februari 2015 moet een besluit op de aanvraag zijn genomen.

Kap en herplant
Als de bomen gekapt worden, dan wordt er rekening gehouden met de flora- en faunawet.De gemeente wil circa 140 bomen terugplanten, afhankelijk van de kabels en leidingen die we ter plaatse aantreffen. Dit zal eind 2015 gebeuren. Ook ligt er een plan voor duurzame lage beplanting. Als het plan om te kappen wordt uitgevoerd, kunt u meedenken over het beplantingsplan. Hier wordt u dan ruim op tijd over geïnformeerd.

Groot onderhoud
Delen van de Europaweg worden in 2015 opnieuw geasfalteerd. Ook het fietspad wordt voor een groot deel opnieuw geasfalteerd. Van deze werkzaamheden is nu nog geen fasering bekend. Bewoners worden hier later apart over geïnformeerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.