Update: BoodschappenPlusBus wordt Plusbus Erop Uit

Maandag 9 februari om half elf staat de BoodschappenPlusBus bij het Informatiecentrum op de Cultuur Campus in Vleuterweide. Daar tekenen dan Nardie Eijsberg, directeur van Welzaam en Hans de Groot, voorzitter van de stichting Plusbus Erop Uit, voor de overdracht van het project BoodschappenPlusBus. Medio 2013 onthulde op diezelfde plek voormalig welzijnswethouder, Victor Everhardt, deze speciale bus voor Vleuten De Meern en Leidsche Rijn.

Vrijwilligers en werkers van welzijnsstichtingen waaronder Welzijn Ouderen Vleuten De Meern viel, hebben met elkaar ervoor gezorgd dat deze bus er kwam; zo konden en kunnen bewoners, zo nodig met begeleiding, ermee boodschappen doen en uitstapjes maken. Het team vrijwilligers van het project BoodschappenPlusBus verzorgde vanaf medio 2013 anderhalf jaar lang, met ondersteuning vanuit de stichting Welzaam, met succes deze activiteiten.

Verzelfstandiging intiatieven
In de afgelopen jaren veranderde echter de gemeentelijke visie op welzijn en begon meer en meer de gedachte te leven dat burgers zelf zo veel mogelijk uitvoering kunnen en moeten geven aan eigen burgerinitiatieven. In het voorjaar van 2014 ontstond bij vrijwilligers van het team BoodschappenPlusBus het plan om het project BoodschappenPlusBus te verzelfstandigen in een eigen stichting.

Goede samenwerking
Dankzij het voorbereidende werk van een groep mensen uit het team lukte het om in goede samenwerking met Welzaam om op 17 december 2014 de stichting Plusbus Erop Uit op te richten en de voortgang van het project te realiseren. Vandaar ook de officiƫle ondertekening van de overdrachtsovereenkomst en de onthulling van het logo waarmee de bus door het land gaat rijden. Reden genoeg om met elkaar op 9 februari stil te staan bij deze bijzondere gebeurtenis onder het genot van een kopje koffie en een gebakje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.