Basisschool de Achtbaan kijkt terug op een geslaagd schaaktoernooi

Zondag 1 februari namen 23 leerlingen van basisschool De Achtbaan, verdeeld over 5 teams, voor de eerste keer deel aan het Utrechts Schaakkampioenschap voor basisscholen. In totaal namen er 64 teams, afkomstig van verschillende basisscholen uit de omgeving deel aan het toernooi.

Schaaktoernooi bij de achtbaanDe afgelopen weken hebben de kinderen zich voorbereid op het toernooi door het spelen van oefenpartijen op school onder begeleiding van hulpouders. Hierbij werd gebruik gemaakt van de zogenaamde Stappenmethode: een methode die ook gebruikt wordt bij veel schaakverenigingen. De stappenmethode is een lesmethode om kinderen te leren schaken, van beginner tot een hoog niveau. Met behulp van de methode kunnen de kinderen op hun eigen niveau oefenen.

Afgelopen zondag hebben de kinderen hun opgedane schaakkennis ingezet tijdens het spelen van 7 schaakpartijen. Om 11 uur verzamelden de kinderen zich op het Leidsche Rijn College. Daar stonden rijen tafels klaar met schaakspelen en klokken. Na de uitleg, van de gouden schaakregels tijdens het toernooi, begon om 12 uur de eerste partij. In de aula van het Leidsche Rijn College bogen de kinderen zich over de schaakborden. Op het geluid van het indrukken van de schaakklokken na, was het vrijwel helemaal stil.

Uiteindelijk eindigde Basisschool de Achtbaan onderaan in het klassement, maar ondanks dit resultaat kijken de kinderen, ouders en leerkrachten terug op een zeer geslaagde dag! Wij kijken dan ook al uit naar het kampioenschap van volgend jaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven