Blog: Valentijnsdag

14 februari 2015 23:09  Charlotte  Reageer

Je kunt bijna geen winkel meer in zonder je eerst langs een rek te manoeuvreren vol met hartjeskaartjes, pluizige knuffels en rode kaarsen. Met op bijna alle artikelen de inspirerende tekst I love you. Het wordt moeilijk om in de categorie Valentijnsdagcadeautjes nog iets aan je eigen fantasie over te laten, want alle artikelen die een beetje thuishoren in de romantische hoek, worden in alle winkels bijna op je afgegooid. Je moet het maar voor lief nemen, als je iets op Valentijnsdag wil doen, dan is dat ene kleine knuffelbeertje een beertje dat door nog duizenden anderen wordt gezien als een heel lief en speciaal gebaar.

Ik ben benieuwd wie het volgende herkent…

“Schat, wij doen niet aan Valentijnsdag, toch?”
“Nee, zeker niet, dat commerciële gedoe, helemaal niks voor ons toch?”
“Nee, dacht ik ook niet, maar als jij het wel leuk vindt… “
“Nee hoor! Wij hebben die dag niet nodig om elkaar te laten weten dat we elkaar zo lief vinden.”
“Mooi!”

Maar dan, het is 14 februari, de ochtend van dé dag, de romantische Valentijnsdag. Je hoort om je heen stelletjes die een avondje uit plannen, lekker gaan eten bij dat ene romantisch restaurant (mét Valentijnsmenu) of die een klein cadeautje voor elkaar hebben gekocht.

“Ehm… waarom deden wij ook alweer niks aan Valentijnsdag?”

Ook al komen de weken voor Valentijnsdag de Valentijnssnoepjes, ballonnen, rozenblaadjes en fotolijstjes mij de neus uit. Ook al krijg ik een ongezonde aversie tegen de kleur roze en ook al getuigt het totaal niet van creativiteit of originaliteit van meneer lover… Stiekem is zo’n klein knuffelbeertje of über-cliché kaartje best leuk om te krijgen. En dat Valentijnsdag eigenlijk één groot commercieel circus is? Daar denken we voor het gemak op de dag zelf gewoon even niet aan!

 Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website