Herinrichting Everard Meijsterlaan tot fietsstraat afgerond

De herinrichting van de Everard Meijsterlaan tot fietsstraat is afgerond. Het asfalt ligt er, de stoepen zijn herstraat en de bomen zijn geplant. De aannemer zal de komende tijd wat laatste punten oppakken, en dan is de fietsstraat het echt af.

De fietsroute door de Everard Meijsterlaan sluit straks aan op de nieuwe fietsbrug over het Amsterdam Rijnkanaal. Het is een onderdeel van de nieuwe hoofdfietsroute van Leidsche Rijn naar het centrum van Utrecht.

Houdt u zich aan de maximum snelheid van 30 km/uur!
In de hele buurt Oog in Al geldt een maximumsnelheid van 30 km/uur. Toch wordt er soms te hard gereden in de Everard Meijsterlaan. Nadat bewoners dit hadden gemeld, zijn eind oktober 2014 snelheidsmetingen uitgevoerd. Een week lang is op twee plekken in de straat met telslangen gemeten. Uit de metingen blijkt dat de helft van het gemotoriseerde verkeer harder rijdt dan de toegestane 30 km/uur. Het merendeel hiervan rijdt tussen de 30 en 40 km/uur.

In het voorjaar wordt een vervolgmeting uitgevoerd. Het is te hopen dat weggebruikers tegen die tijd gewend zijn aan de nieuwe situatie en er minder hard wordt gereden. Als uit de vervolgmeting blijkt dat er nog steeds te hard wordt gereden, dan moeten we bedenken of en welke maatregelen nodig zijn om de snelheid omlaag te brengen.

Planning werkzaamheden fietsbrug
De verwachting is dat binnenkort de opdracht wordt gegund aan de aannemers voor de bouw van de brug en school. Dat betekent dat in het voorjaar wordt gestart met de bouw.
De voorbereidende werkzaamheden zoals de sloop van de gymzaal en het vellen van de bomen op het Victor Hugoplantsoen zijn bijna afgerond. Deze werkzaamheden zijn nodig zodat de aannemers straks snel aan de slag kunnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.