kasteel, De Haar, Haarzuilens

Kasteel de Haar pakt klein kasteeltje uit

Gisteren is voor het eerst in de geschiedenis het Châtelet (letterlijk: kasteeltje) van Kasteel de Haar geopend voor publiek. Gastconservator Ileen Montijn verrichte samen met de gedeputeerde van de Provincie Utrecht, mevrouw M. Pennarts, de officiële opening door het ‘kleine kasteel’ als een cadeautje uit te pakken.

Cultureel cadeau
Een cultureel cadeau op stand dat nieuwsgierigen zelf kunnen komen uitpakken. Van 4 maart tot en met 31 mei 2015 krijgen bezoekers de unieke kans om dit ‘Kloppend hart van De Haar’ te bezoeken, daarna gaan de deuren voorgoed weer dicht.


Advertentie:

Kasteel met strikHet kloppend hart van de Haar
Het ‘kleine kasteel’ ligt direct naast Kasteel de Haar, het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Het Châtelet is het kloppend hart van De Haar en is oorspronkelijk ontworpen als poortgebouw en als onderkomen voor de technische installaties van het grote kasteel.

Vroeger voor de familie, nu voor iedereen
Vanaf de jaren vijftig gebruikt de familie Van Zuylen van Nijevelt, woonachtig in het buitenland, het als familiehuis: dat is intiemer en praktischer dan het grote kasteel. Het ‘kasteeltje’, dat overigens groter is dan menig Nederlands kasteel, ondergaat sinds 2013 een volledige restauratie. Voordat de familie het Châtelet weer in gebruik neemt, krijgt het publiek drie maanden de gelegenheid het te bezichtigen.

Bezoekersinformatie
‘Het kloppend hart van de Haar’ is te zien van 4 maart tot en met 31 mei 2015. Het Châtelet is dagelijks geopend van 12.00 – 16.00 uur. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid rondlopen in het Châtelet. Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa van Kasteel de Haar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.