Hoogste punt bioscoop “De Sterrenkijker” Leidsche Rijn is bereikt

De bioscoop in Leidsche Rijn ‘De Sterrenkijker’ is nog in aanbouw. De eerste fase van de bouw is in volle gang en het hoogste punt van de eerste bouwfase van CineMec Utrecht is bereikt.

CineMec
De bioscoopvoorziening wordt door CineMec ontwikkeld op een kavel grenzend aan de A2 kap, aan de oostzijde van het Berlijnplein. Het gebouw zal primair functioneren als een bioscoop waar alle nieuwe films worden vertoond. Daarnaast gaat de exploitant zich richten op het live streamen van colleges vanuit universiteiten over de hele wereld en van concerten.

cinemec

Sterrenkijker
Bioscoopexploitant CineMec maakt bovenop het gebouw een groot dakterras met uitzicht op de skyline van Utrecht. Op het dak wordt een grote sterrenkijker geplaatst zodat zowel in het gebouw als bovenop het gebouw naar “sterren” gekeken kan worden. Met de komst van de Tour de France naar Utrecht moet het uitzichtpunt vanaf het dak van De Sterrenkijker klaar zijn. De volgende fase, de grote zaal (700 stoelen) en nog twee zalen begint in april en mei. De bioscoop zal naar verwachting zomer 2015 open gaan.

2 gedachten over “Hoogste punt bioscoop “De Sterrenkijker” Leidsche Rijn is bereikt”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven