Vrijwilligers stal Thamen en verplaatsing hooiberg boerderij Rood Noot

Donderdag 12 maart jl. is de hooiberg van boerderij Rood Noot verplaatst van de noordwest hoek naar de zuidoost hoek op hun erf. Dit om de Vleutensebaan te kunnen aanleggen.

Boerderij Rood Noot ligt aan de Oude Vleutenseweg, tussen de Hogeweidebrug en de A2-tunnel, en wordt omringd door infrastructuur. Dit gemeentelijk monument wordt straks in de plaRood Noot hooibergnnen voor Leidsche Rijn Centrum Oost ingepast. Voor de aanleg van de Vleutensebaan langs boerderij Rood Noot staat de hooiberg in de weg. Om deze hooiberg niet verloren te laten gaan is besloten om deze op het erf te verplaatsen.
De verplaatsing is in nauwe samenwerking met de afdeling Erfgoed van de gemeente Utrecht en de gebruikers van Rood Noot gerealiseerd.

Op de oude plek van de hooiberg komt in het derde kwartaal van 2015 een tijdelijke autoverbinding richting Lage Weide en de A2. Dit omdat de huidige verbinding, die onder het spoor door loopt, in verband met de werkzaamheden aan de Vleutensebaan wordt afgesloten.

Vrijwilligers van stal Thamen
Zaterdag 28 maart is er een kennismakings- & informatiebijeenkomst vuur op boerderij RoodNoot.
De vrijwilligers van stal Thamen die met de pony’s, schapen en kippen gehuisvest zijn op boerderij RoodNoot, vraagt namelijk jullie steun.

Zet het alvast in je agenda want we zullen er van de week verder over berichten:

Boerderij RoodNoot
Oude Vleutenseweg 33, Utrecht
28 maart van 9.30 tot 13.00

[mappress mapid=”130″]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.