Nieuwe ontmoetingsplaats in Máximapark geopend door Frank Rijkaard

Met de opening van het nieuwe restaurant Dengh! op Ridderhofstad Den Engh heeft het Máximapark er weer een ontmoetingsplek bij. De feestelijke handeling werd op donderdag 19 maart verricht door burgemeester Van Zanen, in aanwezigheid van Marco van Basten, Stanley Menzo en eigenaren Frank Rijkaard en Perry Overeem.

De monumentale boerderij is onderdeel van Ridderhofstad Den Engh, dat dateert uit de 13e eeuw . De combinatie van kasteeleiland, boerderij en ligging in het landschap maakt Den Engh tot een van de mooiste plekken van Leidsche Rijn. De fundamenten van het kasteel bevinden zich nog steeds in de bodem van het naastgelegen eiland.

Ridderhofstad Den Engh boerderij

Met restaurant Dengh! is er weer een plek bijgekomen waar je makkelijk vanaf Het Lint terecht kunt voor een moment van ontspanning, eten en drinken. Samen met Ridderhofstad Den Engh vormen het Castellum Hoge Woerd en Parkrestaurant Anafora de drie grote trekpleisters in het Máximapark.

Oorspronkelijke landschap
De afgelopen jaren heeft de gemeente ervoor gezorgd dat de boerderij weer in haar oorspronkelijke open landschap is komen te liggen. De gebouwen en de grond werden aangekocht. Vervallen bijgebouwtjes, schuren en een woning zonder historische waarde werden opgeruimd, historische toegangswegen naar Den Engh werden teruggebracht (Verlengde Enghlaan, Verlengde Smalle Themaat), parkeerplaatsen aangelegd, het monumentale koetshuis werd gerestaureerd en nieuw groen rondom Den Engh werd aangeplant.

Woonwerkgemeenschap
De gemeente heeft eerder een prijsvraag uitgeschreven voor invulling en restauratie van de monumentale boerderij, samen met een boerderij aan de Emmerich Kálmanlaan 12. Dit heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat in 2013 de woonwerkgemeenschap Umah-hai haar intrek heeft genomen in de boerderij aan de Emmerich Kálmanlaan.

Lees ook:
Frank Rijkaard opent pannenkoekenrestaurant in Maximapark
Start verbouwing monumentale boerderij Enghlaan

2 gedachten over “Nieuwe ontmoetingsplaats in Máximapark geopend door Frank Rijkaard”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.