Eerste voorstelling in Podium Hoge Woerd door het NUT

Van 7 t/m 24 mei vormt het nieuwe Castellum Hoge Woerd in Leidsche Rijn het decor van de voorstelling Geheim van het Utrechtse theatergezelschap Het NUT. Tussen installaties die nog in aanbouw zijn en verhuisdozen, bespeelt Het NUT – ruim voor de opening – als eerste gezelschap het nieuwe Podium Hoge Woerd. Eerder speelde Het NUT de succesvolle voorstellingen ‘Geluk’ (bovenop het dak van de A2) en ‘Weg’ (in The Wall) in Leidsche Rijn.

foto: Bart Broeze
foto: Bart Broeze

Geheim
Geheim is een romantische reconstructie, een theatraal diner en een docudrama ineen. Startpunt voor de voorstelling was een kistje met daarin elf brieven uit 1923, dat in handen kwam van theatermakers Greg Nottrot en Floor Leene. De brieven beschrijven een geheimzinnige familietragedie, waar ook de nazaten anno 2015 – blijkt na onderzoek – niet van wisten. Geheim is een reconstructie van deze verborgen geschiedenis en tevens een pleidooi voor de fantasie, over wat gebeurd is of had kunnen zijn. Maar de voorstelling gaat ook over onze digitale maatschappij, waarin we alles bewaren en onze nieuwsgierigheid stillen juist ten koste van onze geheimen en privacy. Lees de publiciteitstekst.

Foto: Willem Popelier
Foto: Willem Popelier

Theater en diner
Tijdens de voorstelling wordt het publiek meegenomen naar de wallen van het Castellum, waar aan prachtig gedekte tafels een bijzondere 3-gangen maaltijd naar over-over-over-overgrootmoedersrecept wordt geserveerd.

Over Het NUT
Het NUT maakt voorstellingen voor in theater en op locatie, opent elk jaar een tijdelijke winkel, organiseert theaterproeverijen en presenteert de maandelijkse actualiteitenshow De Orde van de Dag in Stadsschouwburg Utrecht. Het NUT is diep verankerd in het Utrechtse culturele veld en bestormt vanaf hier andere locaties in Nederland zoals Oerol. Kenmerkend voor Het NUT is dat publiek actief deelgenoot is en medeplichtig wordt gemaakt aan wat zich op de vloer afspeelt.

Podium Hoge Woerd
Podium Hoge Woerd is een nieuw vlakke vloer theater voor bewoners van vooral Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. Het wordt geëxploiteerd door het Utrechtse Theater Kikker. Podium Hoge Woerd presenteert in het eerste jaar ca. 100 voorstellingen op het gebied van (muziek)theater, cabaret & kleinkunst, familie & jeugd en film. Podium Hoge Woerd maakt deel uit van Castellum Hoge Woerd, dat opent in september 2015. In het Castellum zijn vier hoofdfuncties samengebracht: Museum Hoge Woerd, een erfgoed-expositie over 3000 jaar Leidsche Rijn, Steede Hoge Woerd, een centrum voor Natuur- en Milieucommunicatie, Castellum Café,
een zelfstandig café/restaurant en Podium Hoge Woerd, het theater.

Praktische informatie
Geheim | Speellijst: 7, 8, 9, 10, 14, 15, 16, 17, 21, 22, 23, 24 mei
Podium Hoge Woerd te Castellum Hoge Woerd, Groenedijk 1 A in Leidsche Rijn
Meer info: www.nieuwutrechtstoneel.nl | Tickets via Theater Kikker.

Lees ook:
Neem op 11 januari alvast een kijkje in het Castellum
Blog: The Wall inspirerend decor voor theatervoorstelling
Dans en theater op locatie in het Máximapark
Blog: Sprinkhanen, vreemdelingen en veldbedjes
Op zoek naar geluk in Leidsche Rijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].