Kom vandaag kennis maken met RoodNoot’s stal Thamen en help

De vrijwilligers van RoodNoot’s stal Thamen nodigen u uit voor zaterdag (28 maart) voor een kennismakings- & informatiebijeenkomst van 9.30 tot 13.00 uur.

Zij schreven ons het volgende:

Beste mensen,
Wij vragen jullie steun! Wij, dat zijn de vrijwilligers van stal Thamen die met de pony’s, schapen en kippen gehuisvest zijn op boerderij en Stadserf RoodNoot (Oude Vleutenseweg 33). RoodNoot ligt aan de voet van de ‘gele brug’ tegenover Douwe Egberts aan de andere kant van het Amsterdam-Rijnkanaal; het gebied heet in de plannen ‘Overtuin’.

2015-03-26_overtuin_pleidooi_1Wat is er aan de hand?
De nu gepresenteerde plannen voor het oostelijk deel van Leidsche Rijn Centrum betekenen voor ons het verlies van weiland bij de boerderij RoodNoot. En zonder weiland kunnen wij geen dieren houden! Daarom het verzoek om uw steun voor het behoud van weiland bij de boerderij.

Met het behoud van weilanden en een groene omgeving kan ook het historische karakter van deze boerderij uit 1880 pas echt tot zijn recht komen. En met dieren blijft RoodNoot ‘levend’ historische erfgoed.
In het Groenstructuurplan Utrecht was ‘Overtuin’ als omvangrijk groengebied opgenomen. Daarin zouden de weilanden goed kunnen passen.
We doen een pleidooi voor de terugkeer van Overtuin in de plannen als park & groengebied.

Wat kunt u doen?
Langskomen op zaterdagochtend 28 maart a.s. van 9.30 – 13.00 uur!

We nodigen u uit voor een kennismaking, met ons, met de dieren, met de boerderij, met de plek aan het Amsterdam-Rijnkanaal. We informeren u over de ontwikkelingen. Deze gaan heel snel!
Wij hebben die ochtend ook de gemeenteraad en de leden van de wijkraden Leidsche Rijn en West uitgenodigd voor een werkbezoek. Uw aanwezigheid en betrokkenheid zou ons enorm steunen!

Programma:

9.30 – 10. 00 uur: ontvangst koffie / thee / limonade / cake en koekjes
10.00 – 10.15 uur: toelichting op onze visie
10.15 – 11.15 uur: praatje door de filosoof Jan-Hendrik Bakker: ‘De aardse stad’
[Jan Hendrik Bakker is auteur van ‘Grond. Een pleidooi voor aards denken en een groen stad’ en ‘Welkom in Megapolis. Denken over wonen, stad en toekomst’.]
11.15 – 12.15 uur: rondleiding boerderij RoodNoot / erf / weilanden
Vanaf 12.15 uur napraten, kennismaking dieren

Kinderen van harte welkom!
Kinderen zijn natuurlijk van harte welkom! Het gaat om hen. Het is voorjaar, de schapen hebben lammeren. Er kan een rondje gelopen worden met de pony’s. Als u er ooit bent geweest, zult u de plek al niet meer terugkennen. Afgelopen week zijn grote aantallen metershoge bomen gekapt.

Met vriendelijke groet,
de vrijwilligers van RoodNoot’s stal Thamen

Adres: Oude Vleutenseweg 33
[mappress mapid=”131″]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.