VVD in Woerden maakt zich zorgen over BASF

De afgelopen jaren zijn er meerdere keren giftige stoffen bij BASF vrijgekomen. De VVD in Woerden heeft aangegeven zich zorgen te maken over de BASF-fabriek in De Meern.

De VVD wil dat het Woerdense college in gesprek gaat met de gemeente Utrecht. Dat moet ervoor zorgen dat Woerden als buurgemeente nauwer wordt betrokken bij het veiligheidsplan van BASF.

Korte afstand
“Het is op zo’n korte afstand van Woerden en dan ligt het maar even aan de wind of we hebben er meer last van dan de gemeente Utrecht”, zegt Ingrid Berkhof. “Jaren geleden is dat wel ervaren. Ik woon zelf in Harmelen en we hebben weleens wolken over ons heen gehad. Dat stonk echt en kwam allemaal bij BASF vandaan. De Woerdense VVD-fractie is bang dat Woerdenaren een gezondheidsrisico lopen. De dichtstbijzijnde huizen op Woerdens grondgebied liggen op nog geen tien kilometer van het BASF-complex.”

3 gedachten over “VVD in Woerden maakt zich zorgen over BASF”

  1. Nou beste Ingrid als jij de stinkende wolken van BASF over Harmelen gehad hebt dan zal het waarschijnlijk aan jouw waarnemingsvermogen liggen. Ik woon nu 57 jaar in De Meern en heb er nog nooit iets van geroken, gezien of wat van gemerkt. Hooguit wel eens de dampen van de asfalt fabriek.
    En nee ik werk niet bij BASF.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.