Blog: Activiteiten voor jongens en meiden

Bij JoU (Jongerenwerk Utrecht) is er altijd veel aandacht voor jongeren en dan praten we in het verleden vooral over jongens. Af en toe een meisje erbij als ze verkering hadden maar de laatste jaren gaan we steeds meer aandacht krijgen voor deze speciale groep. Meisjes hebben ook hun eigen tijd nodig met de jongerenwerker en hebben ook zo hun problemen of kunnen daar thuis ook niet makkelijk over praten. Dit kan komen door cultuur, geloof of gewoon omdat vader en/of moeder bijna nooit thuis zijn.

Activiteiten
Elke vrijdag middag is er een meidenclub in Tableau in Terwijde en in Veldhuizen speeltuin de Balije voor meiden van 10-13 jaar.
Over 2 weken starten we met meidenwerk in speeltuin Albatros in Vleuterweide voor meiden van 10-13 jaar en ook voor meiden van 14+ Dit zal op dinsdag zijn. Dan hebben we op woensdag in Vleuten nog een meidenclub voor meiden van 14+
Daarnaast is er in Leidsche Rijn in de sportcampus ook een meidenclub. Dus best veel in deze omgeving.
Daarnaast is er een kinder-kook-café gestart in de Meern in de Schalm voor jongens en meiden.

Koken voor jongens?
Waarom het koken niet alleen voor meiden is, komt omdat veel jongens het ook wel leuk vinden om te koken en kunnen ontdekken waar hun kwaliteiten liggen en het inmiddels natuurlijk heel stom is als je er vanuit gaat dat koken alleen voor vrouwen is, tenslotte zijn de beste koks in Nederland toch vaak mannen…

JoU BusRijdend jongerencentrum
Al met al proberen we onze aandacht over alle groepen te verdelen. Daarnaast staan we nog met de bus in Terwijde bij het winkelcentrum op woensdag middag van 15.00 tot 16.15 dit is ook voor jongens en meiden. En daarna rijden we door naar Vleuterweide bij het winkelcentrum om daar te staan van 16.45 tot 18.00 uur. De bus is een rijdend jongerencentrum waar je terecht kunt voor kletsen, gamen, tafelvoetballen of andere gezellige dingen.

Mocht u nou vragen hebben of er iets is voor uw dochter of zoon, neem dan contact op met één van de jongerenwerkers in de wijk of mail naar mij Tamara.kas@jou-utrecht.nl, dan zorg ik dat het bij de juiste jongerenwerker terecht komt!

Tamara

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.