Blog: Parkeerprobleem

Dat vrouwen niet kunnen autorijden, of dat slechter doen dan mannen, dat weiger ik te geloven. Het is ook niet bewezen volgens mij en er zijn zelfs onderzoeken die het tegenspreken.

Laat ik alleen namens mezelf spreken: ik vind dat ik voorzichtig rij, en dat dat te verkiezen is boven hard en agressief. Maar ik rij ook best pittig door waar het kan, en ik geef gas op een invoegstrook. Mogelijk minder ik iets te vroeg vaart als ik in de verte een vrachtwagen zie die ingehaald moet worden. En misschien vloekt een opgefokte automobilist dan achter mij. Maar of dat nou zo slecht is… Voor zo iemand is het wellicht bevrijdend om even verbaal stoom af te blazen.


Advertentie:

ParkeerprobleemIk durf wel ruiterlijk toe te geven dat ik een inparkeerprobleem heb. Ik ben dat ook gewoon verleerd sinds ik in de vinex woon. Meestal plek genoeg en ruim genoeg. Wat zou ik dan mijn auto in een klein gaatje proberen te vouwen.  Ik zie er ook helemaal geen uitdaging meer in om het onder de knie te krijgen. Maar da’s wellicht gemakzucht.

En dan kan het gebeuren dat je met vriendinnen naar Breda rijdt, om de nieuwe stek van één van die vriendinnen te bewonderen. Voor de liefde (ook die gaan we bewonderen), verruilde zij de vinex voor een mooie oude wijk in Breda. Duidelijk nog van de tijd dat de parkeernorm op minder dan 1 auto per gezin lag. Voorzichtig vraag ik onderweg of er een beetje te parkeren valt bij haar in de buurt. En krijg ik het al een beetje warm bij haar “Nou rond deze tijd op vrijdagavond staat het denk ik wel vol”.

Ik zal u de details besparen. Ook van de zoektocht door Breda om haar eigen huis te vinden. (“Normaal komen we vanaf de andere kant”). Navigeren en kaartlezen is weer een ander onderwerp. Maar het resultaat was dat we eenmaal bij haar huis, een tijdje door de wijk reden. Soms kleine plekjes spottend waar mijn Lief met gemak en lichte trots onze middenklasser achteruit in zou draaien. De ene vriendin vraagt voorzichtig “Is dat dan wat?” En de ander roept gelukkig “Neeeeeee joh, ze heeft een hele grote gezins-vinex-tractor, dat past nooooooooit”. Kijk, dat zijn vriendinnen. Die veroordelen je niet om het feit dat je tig straten verderop uitkomt, omdat daar een plek is waar je zo vooruit in rijdt. En die waarderen het loopje naar het gezellige oude huis, dat door de nieuwe liefde reeds in kaarslicht gezet is. En als die nieuwe liefde ook nog drankjes in doet en bruschetta’s uit de keuken tovert, begrijpen we wel dat ze de vinex verlaten heeft. Ook dat ze een kleine auto heeft. En op de terugweg verbranden we de calorieën van de chocola bij de thee, tijdens de stevige wandeling terug naar de auto.  Zo doen (sommige)  vrouwen dat!

Ingrid Koppelaar

5 reacties op “Blog: Parkeerprobleem”

 1. Nou hier in Vleuten kunnen ze niet parkeren hoor. Ook al is zijn er in een straal van 100 m. nog 10 parkeerplekken. Er zijn aso’s in onze wijk die pleuren die kar gewoon tussen de paaltjes en op de weg. Stel dat je maar eens een paar stappen meer zou moeten lopen.

  Dan heb ik liever mensen met een inparkeerprobleem die proberen te parkeren in een vak dan van het gepeupel die de bak zomaar ergens neer knikkerd.

  Overigens is zo’n auto verzekerd als tie zo staat? Mijn kinderen scheuren daar wel eens met de fiets…..lijkt mij dat het parkeren op eigen risico is als je niet in een vak staat. Toch?

  1. Hoi Vleutenees,
   Dank voor je reactie!
   Geen idee hoe dat met verzekering zit. Maar ik heb wel begrepen dat er in heel Leidsche Rijn een vrij strikt beleid is dat er alleen in parkeervakken geparkeerd mag worden.
   En ik zie op sommige stukken regelmatig bonnen uitgeschreven worden.

   Misschien even melden bij wijkbureau of politie?

   1. Dank voor de tip. Wijkbureau heb ik al eens aangeschreven. Van de gemeente komen ze dan wel eens langs,maarjah das tijdens kantooruren he :-). Politie doet er niks mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.