kasteel, De Haar, Haarzuilens

Winnaars van kasteelloop De Halve van De Haar bekend

Zondagochtend klonk het startschot voor de eerste editie van de kasteelloop De Halve van De Haar, waaraan ruim 3.500 hardlopers meededen verdeeld over diverse afstanden. Het idee voor dit bijzondere sportevenement komt van Sara Watson, kleindochter van baron van Zuylen van Nijevelt van de Haar, die opperde om een halve marathon door het kasteelpark te organiseren. Het parcours van de halve marathon liep door het park en de tuinen van Kasteel de Haar, door het schilderachtige dorpje Haarzuilens en door Landgoed Haarzuilens van Natuurmonumenten.

Winnaars
Onder een voorzichtig zonnetje en met weinig wind was Said Kanfaoui in een tijd van 01:11:19 uiteindelijk de snelste, gevolgd door Aziz Kanfaoui in 01:13:23. De snelste vrouw op de halve marathon was Immy Auck Kersbergen die een tijd neerzette van 01:19:25.


Advertentie:

Foto: Deelnemers van De Halve van De Haar rennen voor Kasteel de Haar langs
Foto: Deelnemers van De Halve van De Haar rennen voor Kasteel de Haar langs

Sara Watson, kleindochter van Baron van Zuylen van Nijevelt van de Haar, opperde het idee om een halve marathon door het kasteelpark te organiseren. ‘Tijdens onze voorjaarsvakantie op De Haar met de familie rende ik ’s ochtends vroeg over de paden, keek ik naar de eenden en de waterhoentjes en voelde ik de wind tussen de bomen door waaien. Ik begon stiekem te hopen dat ik ooit een halve marathon zou kunnen lopen.’ Sara’s initiatief is overgenomen door de Kermis Oranjevereniging Haarzuilens, Athletic Point en Kasteel de Haar. Gezamenlijk hebben zij de Stichting De Halve van De Haar in het leven geroepen.

Trots op alle vrijwilligers
Bert Eskes, voorzitter van Stichting De Halve van De Haar, kijkt tevreden terug op de kasteelloop: ‘We hebben in een korte tijd met elkaar, partners, sponsors en vrijwilligers een mooi nieuw hardloopevenement neergezet in een prachtige en unieke omgeving. Dit was niet mogelijk geweest zonder de volledige medewerking van Kasteel de Haar en de gemeente Utrecht, waarvoor bijzondere dank.’ Eskes is ook trots op alle vrijwilligers, zonder wie het organiseren van dit bijzondere hardloopfeest niet mogelijk was geweest.

1 reactie op “Winnaars van kasteelloop De Halve van De Haar bekend”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.