De Grote Leidsche Rijn Hemelvaart Fietstocht op 14 mei

Na het grote succes van voorgaande jaren, zal dit jaar op Hemelvaartsdag (donderdag 14 mei) de vierde editie van de Grote Leidsche Rijn Fietstocht plaatsvinden. De start van de fietstocht is bij de Marekerk in De Meern, aan het parcours van de tweede etappe van de Tour de France 2015. Het wordt een ontspannen fietstocht voor het hele gezin waarbij kinderen stempels kunnen verzamelen.

Bij de voorgaande editie legden honderden deelnemers een route af langs monumentale kerken, mooie plaatsen en bijzondere gebouwen in Leidsche Rijn die voor de gelegenheid waren opengesteld. Dit jaar is er een geheel nieuwe route uitgezet die nieuwe en oude locaties aandoet. De route voert langs de mooiste plekjes van Leidsche Rijn zodat inwoners hun woonomgeving kunnen ontdekken.

De tocht start tussen 11.30 en 12.30 in De Meern bij de Marekerk (Zandweg 126 De Meern. De tocht is op eigen gelegenheid te fietsen en is circa 20 kilometer lang (2-3 uur). Voor kleine kinderen is de route in te korten. Er is een duidelijke routekaart beschikbaar en waar nodig wordt in de route bewegwijzering aangebracht. Fietsers krijgen een lijst mee met vragen over de omgeving. Af en toe moeten de deelnemers van de fiets om het antwoord te ontdekken en kunnen ze van wat lekkers genieten.

Fietstocht Hemelvaartsdag

Dus dit jaar met Hemelvaartsdag niet in de file, maar genieten van je eigen, verrassend mooie woonomgeving. De tocht is bedoeld voor alle inwoners van Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern, Haarzuilens, Utrecht en wijde omgeving.

Bij de vorige edities van de fietstocht was het gezellig druk op de route en bij de stoppunten. Kerken laten zien aan de bewoners van Leidsche Rijn dat ze heel wat in huis hebben. Maar er zijn ook andere interessante punten in de route opgenomen die de liefhebbers van kunst en cultuur zullen aanspreken. Gezien de enthousiaste reacties is het niet meer dan logisch dat er weer een vervolg komt. Houd Hemelvaartsdag 14 mei 2015 dus vrij in je agenda.

De organisatie rekent op een mooie fietstocht. “Voor de Hemelvaart Fietstocht is de komst van de Tour naar Utrecht natuurlijk heel bijzonder. De tour dendert op zijn tweede koersdag door het centrum van De Meern. Reden voor ons om De Meern als start en finish te kiezen. Ik denk wel dat het peloton dat op Hemelvaartsdag gevormd wordt meer oog zal hebben voor de prachtige omgeving dan de profrenners die enkele weken later door dit stuk van Utrecht fietsen.” aldus Freddy van Mulligen van de fietswerkgroep.

De Hemelvaart Fietstocht maakt dit jaar deel uit van het programma van de Grand Départ Utrecht 2015. De deelnemende kerken zijn: Rijnwaarde, De Rank, De Hoef, De Marekerk, De Torenpleinkerk, GKV Leidsche Rijn en de Licht van Christus Parochie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.