Blog: Online mediation en ouderschap na scheiding; werkt dat voor de kinderen?

Online mediation en ouderschap na scheiding; werkt dat voor de kinderen?


Mediation en de “traditionele” mediation gaan uit van hetzelfde doel: met behulp van een onafhankelijke derde in gesprek blijven met elkaar met als doel om in overleg tot afspraken voor de toekomst te komen. Het grote verschil zit in nabijheid. Traditionele of face-to-face mediation vindt plaats in een ruimte waar partijen en de mediator bij elkaar zitten. Dat is anders bij online mediation want dan communiceren partijen via de mediator met elkaar. Er is dus geen sprake van fysieke nabijheid of direct contact tussen de partijen die een conflict willen oplossen. De mediator zal de berichten van partijen doorsturen of, om het proces soepel te laten verlopen, een bericht herformuleren voordat het doorgestuurd wordt. Online mediation kan voor een enkeling een goede oplossing zijn, vooral als conflicten dreigen te escaleren. Partijen hebben vooraf tijd om na te denken over een antwoord en worden niet direct met elkaar geconfronteerd.

Face-to-face mediation of online mediation?
De reguliere mediators zoals de mediators bij 2Divorce gaan uit van de klassieke face-to-face mediation. Samen met de mediator overleggen jullie over afspraken voor de toekomst. Als jullie kinderen hebben, dan zullen jullie in overleg gaan over bijvoorbeeld de opvoeding, de zorgverdeling en de financiën. Jullie blijven immers ook na de scheiding samen ouders. Daarnaast moet ook de zakelijke afwikkeling worden besproken.

De mediators van 2Divorce realiseren zich maar al te goed dat dat niet vanzelf gaat. Van partners zijn jullie ex-partners geworden maar jullie kind wil geen ex-papa-en-mama. Daarom is het belangrijk dat jullie groeien in jullie nieuwe ouderrol en grip krijgen op die gezamenlijke rol. Het zal voor je kind fijn zijn om te weten dat hij (of zij) zo belangrijk voor jullie is dat jullie als zijn ouders aan tafel hebben gezeten om goede afspraken te maken over zijn nabije toekomst.

Door te praten, open te staan en begrip te krijgen voor elkaars standpunten zullen jullie na de scheiding beter in staat zijn om samen ouder te zijn voor jullie kinderen. De periode waarin de mediation plaatsvindt kan daarbij helpen.  Dat is dan ook de reden waarom 2Divorce geen online-mediation aanbiedt. Als jullie alleen schriftelijk met elkaar kunnen of willen overleggen, hoe willen jullie je ouderschap na de scheiding dan vormgeven? Hoe gaan jullie overleggen over jullie kinderen als dat nodig is en hoe lossen jullie het op als de kinderen naar de andere ouder gaan? Een traditionele scheidingsmediator helpt jullie nu en later in gesprek in te blijven.

Willen jullie ook op begripvolle wijze begeleid worden? Neem contact op voor een afspraak of voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Anja van Ree

Bekijk hier mijn blog pagina voor meer artikelen.

2Divorce logoScheiden met begrip Wie gaat scheiden, heeft behoefte aan rust, zekerheid en aan goed onderling overleg. Maak daarom kennis met Anja van Ree van 2Divorce. Want goed scheiden kan echt! Neem contact op voor een gratis eerste kennismakingsgesprek door het formulier in te vullen, per telefoon 06-24576241 of e-mail [email protected]. Download hier de flyer.

Wil jij ook zakelijk bloggen?
Regio Leidsche Rijn biedt ondernemers de mogelijkheid te schrijven over hun producten en/of diensten. Heb je ook interesse om dit op deze manier onder de aandacht te brengen? Neem dan zeker contact met ons of bezoek de volgende pagina voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].