Dansvoorstelling Zingende Beelden in het Máximapark

Op 7 juni organiseert Cultuur19 “Zingende Beelden: Er was eens…”, een sprookje waarin niets gaat zoals het geschreven is. Het gaat om een bijzondere dansvoorstelling wat op diverse locaties in het Máximapark gehouden zal worden. Het publiek wacht een onvergetelijke ervaring, verzorgd door een grote cast van zangers, dansers en muzikanten, amateurs en professionals.

De voorstelling begint bij het Observatorium, waar Rapunzel al jaren vergeefs wacht op de komst van de Prins. De vloek van de boze Koningin heeft er echter voor gezorgd dat haar Prins nooit langs gaat komen. Op zoek naar een manier om de vloek op te heffen, volgt het publiek de Rode Draad door het park en maakt onderweg talloze onverwachte ontmoetingen mee tussen bekende en minder bekende sprookjesfiguren: Alice, de Kolderkat, de gestrande Kapitein Haak, de Wolf op de Eenhoorn en Klein Duimpje. In een sprookje waarin niets gaat zoals het geschreven is, gaat het publiek samen met de figuren op zoek naar het Eind Goed, Al Goed.

De artistiek leiding en choreografie is in handen van Minke Elisa Brands. Afgestudeerd als danseres aan de Vaganova Ballet Academy in Sint Petersburg heeft Minke 10 jaar lang als danseres gewerkt bij onder andere Het Nationale Ballet in Amsterdam en de Rotterdamse Dansgroep. Minke maakt sinds 2002 dansvoorstellingen voor internationale podia en in 2012 richtte Minke in Leidsche Rijn haar eigen dansschool Dans Atelier 42 op.

Minke stelt per project een gezelschap samen van eigenzinnige en inventieve kunstenaars. In Zingende Beelden werken professionele en amateurdansers aan een choreografie. Leerlingen van het Amadeus Lyceum componeren een deel van de muziek van de voorstelling.

Zingende Beelden gaat vanaf 11.30 uur van start bij het Observatorium (Uilenboslaan 1, Vleuten). Aanvangstijden van de diverse wandelingen worden bekend gemaakt via www.zingendebeelden.nl en www.cultuur19.nl. Vanaf die locatie wandelt het publiek mee door het park. De voorstelling duurt ongeveer 90 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Entree is gratis. Na afloop is er gelegenheid om te doneren. De organisatie adviseert stevige schoenen aan te trekken. Ook bij slecht weer gaan de voorstellingen door.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.