Wijkgroenplan Leidsche Rijn gereed

In Leidsche Rijn worden de komende jaren achtendertig ideeën uitgevoerd om de wijk groener en het bestaande groen meer toegankelijk te maken. Deze ideeën zijn opgenomen in het wijkgroenplan Leidsche Rijn.

Meer ecologie
De gemeente Utrecht maakt voor elke wijk een wijkgroenplan met een uitvoeringsbudget van € 420.000,- per wijk. Het wijkgroenplan Leidsche Rijn is het negende dat klaar is. Tot de zomer van 2014 konden bewoners in Leidsche Rijn ideeën inbrengen om hun wijk groener te maken. In Leidsche Rijn zijn mooie omvangrijke ideeën ingediend zoals meer ecologie in Leidsche Rijn door middel van het planten van struiken en graven van poelen, en herinrichting van het Waterwinpark om meer kleur en diversiteit in het groen te krijgen.

Ideeën
Samen met basisschool De Klimroos wordt gewerkt aan het vergroenen van het Amaliapark. Er zijn ook middelgrote en kleinschalige ideeën ingediend zoals het toevoegen van gevelbeplanting, bomen en struiken. Achter veel van deze ingediende ideeën zitten groepjes enthousiaste bewoners. Veertien projecten worden uitgevoerd met financiering uit het Leefbaarheidsbudget of via het Wijkwaterplan. Een aantal projecten kan niet worden gerealiseerd, omdat de grond of bebouwing niet openbaar of niet in eigendom van de gemeente is, of omdat het geopperde idee in strijd was met vastgesteld beleid.

Over de wijkgroenplannen
Utrecht streeft naar een duurzame groene stad, waar iedere inwoner op loopafstand kan genieten van een park of plantsoen. Daarom maakt de gemeente voor elke wijk samen met de bewoners een wijkgroenplan, om het groen in de wijk mooier of beter toegankelijk te maken. Om dit te bereiken zijn de wensen van bewoners om het groen in uw wijk of buurt te verbeteren opgevraagd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven