Compact startveld in DeLoopVanLeidscheRijn

Op de 15km, het hoofdonderdeel van DeLoopVanLeidscheRijn op 14 mei, staat zowel bij de mannen als de vrouwen een aantal interessante lopers aan de start. Het mannenveld kent geen uitgesproken favoriet, al lijkt Isaac Langat uit Kenia net iets sneller dan de rest. Hij won op 19 april jl. de Hilversumse Cityrun. Luc Schout werd vorig jaar vierde en zal dit jaar zeker proberen een podiumplaats oranje te kleuren. Hij zal daartoe de strijd aangaan met de Kenianen Silas Ngetich (tweede in Hilversum) en Barnabas Kosgei. Ook Olympisch finalist Gert-Jan Liefers (vorig jaar achtste) en Dadafo Dhagabi uit Noorwegen zullen we 14 mei naar verwachting hoog in de uitslag terug vinden.

DeLoopvanleidscherijn in het MaximaparkWie kan Viola Jepchumba uit Kenia van een zege bij de vrouwen af houden? Ze liep vorig jaar 32.21 op de 10km, een internationale toptijd. Karen van Proeyen, Belgisch kampioen op de halve marathon zal gebrand zijn op een goede klassering. Ze deed onlangs in Enschede een mislukte aanval op de Olympische limiet op de marathon en wil dat in Vleuten rechtzetten met een sterke 15km. Millicent Kuria (Kenia), die eerder deze maand de Cascaderun in Hoogeveen op haar naam schreef, en haar landgenote Alicen Chepleting (tweede in de Zandvoortse Circuitrun) zullen zeker proberen de Belgische van het podium te houden.

Voor meer informatie:
www.deloopvanleidscherijn.nl of www.romeinsevoettochten.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].