Doe mee en ontmoet bewoners tijdens feestelijke opening Berlijnplein

Op 13 juni a.s. is de feestelijke opening van het Berlijnplein. Het thema voor de opening is ‘Meet the Locals’.

Anne-Mette van Lieshout-Andersen en Charlotte Bal van Meet The Locals gaan de komende tijd met Gemeente Utrecht en bewoners van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern aan de slag, om hen zich Leidsche Rijn Centrum ‘eigen’ te laten maken. Bewoners van Leidsche Rijn en Vleuten- De Meern wordt gevraagd hun krachten te bundelen om het Berlijnplein voor en tijdens de opening kleur te geven.

Ruim een jaar geleden was er een grote bijeenkomst over Leidsche Rijn Centrum waarbij één wens heel duidelijk naar voren kwam; het centrum moet een gezellige, gezamenlijke ontmoetingsplek worden voor de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. En dat is nou nét waar je als bewoner invloed op kunt hebben. De mensen maken de stad. Gebruik dat in Leidsche Rijn Centrum! Er liggen grote kansen als je alle mooie ideeën kan bundelen voor input voor Leidsche Rijn Centrum. Wij hopen dat mensen door hun inbreng voor het Berlijnplein alvast een binding krijgen met het begrip ‘Leidsche Rijn Centrum’. Dat wij met z’n allen in de anonieme bouwput een eerste eigen ‘plek’ kunnen maken, nog lang voordat het centrum af is.

Klik voor vergroting
Klik voor vergroting

Het idee is, om demontabele ‘windschermdoeken’ te laten maken die gaan functioneren als wanden van de perronkappen (Perron 9) op het Berlijnplein. Op die manier creëer je een beschutte plek op
het moment dat er activiteiten plaats gaan vinden. Het lijkt ons ontzettend gaaf als de doeken volgedrukt worden met een combinatie van beeld en tekst aangedragen door bewoners uit de wijk – daarmee wordt Perron 9 gelijk ‘onze’ plek!

Doe mee
Bewoners uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern- worden uitgenodigd om inhoud voor de windschermdoeken aan te dragen. Stuur op wat jíj leuk, bijzonder, mooi, karakteristiek vindt aan Leidsche Rijn enVleuten-De Meern. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld een foto, tekening of een korte omschrijving van bijzondere plekken, activiteiten, gebeurtenissen of een goede slogan of een kort gedicht over Vleuten-De Meern/Leidsche Rijn. Alles mag!

Mailen in een zo hoog mogelijke resolutie, vrij van auteursrechten en met naam v/d wijk naar: meetthelocalslrc@gmail.com of posten op www.facebook.com/meetthelocalslrc of twitter @meetthelocalslr

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.