Krijgt Leidsche Rijn stadsstrand aan Amsterdam-Rijnkanaal?

Gaat Leidsche Rijn een stadsstrand aan het Amsterdam-Rijnkanaal krijgen? Als het aan de gemeente ligt wel. Zij hebben namelijk de ambitie uitgesproken om van de oevers van het Amsterdam-Rijnkanaal een recreatieve parkzone te maken.

Door de gemeente is een ontwikkelingskader (lees hier) opgesteld waarmee haar eigen ambities maar ook de ontwikkelingen van andere partijen in de toekomstige parkzone kan sturen. Bewoners en andere belanghebbenden kunnen hierover meepraten.


Advertentie:

Klik voor vergroting
Klik voor vergroting

In het ontwikkelingskader (zie afbeelding hiernaast) zijn al enkele publiekstrekkers en bijzondere plekken opgenomen; de Demkabocht (de plek van de voormalige Demka staalfabriek), de Noord- en Zuidpunt van het Stadseiland (daar waar het Amsterdam-Rijnkanaal en Merwedekanaal samenkomen), de Keulsekade (bij fabriekscomplex van Douwe Egberts), Leidsche Rijn Centrum Oost (groene zone aansluitend op het centrum) en het Werkspoorkwartier (ten noorden van de Vleutensebrug).

Lees hier het ontwikkelingskader in PDF formaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.