Feestelijke opening tentoonstelling Kampioenen – Wielrennen op zijn mooist

30 april 2015 11:30  Redactie  Reageer

Bibliotheek Vleuterweide nodigt u van harte uit voor de feestelijke opening van de fototentoonstelling ‘Kampioenen – Wielrennen op zijn mooist’ door Petra Huijsmans. Deze opening zal plaatsvinden op vrijdagmiddag 22 mei van 16.00 uur tot 17.30 uur in de Bibliotheek Vleuterweide, Burchtpoort 16, 3452 MD Utrecht. Sportjournalist John van Ierland zal deze middag enkele van zijn wielrencolumns voorlezen en natuurlijk kunt u kennis maken met de fotografe Petra Huijsmans.

Wielrennen - Petra Huijsmans

Fotografe Petra Huijsmans draagt het wielrennen een warm hart toe en is regelmatig te vinden bij het veldrijden, voornamelijk de Wereldbeker wedstrijden, de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race en de Tour de France.
Het idee om een serie KAMPIOENEN te maken is ontstaan naar aanleiding van de Tour de France 2010, die toen in Rotterdam van start ging. In de serie zijn bijna alle kampioenen van de afgelopen jaren afgebeeld in zwart-wit, waarbij de kleuren van de trui worden opgelicht. In de expositie zien we onder andere Tom Dumoulin, Wielrenner van het Jaar 2014 en tevens één van de favorieten van de proloog van de Tour de France 2015, Vincenzo Nibali, winnaar van de Tour 2014 en Peter Sagan, winnaar van de groene trui 2014.

Petra Huijsmans heeft met haar werk al verschillende prijzen in de wacht gesleept, waaronder de Martien Coppens Prijs, de regionale cultuurprijs 2013 en een nominatie tijdens het Internationale Foto Festival PHOTO BREDA 2012. Voor een indruk van het werk van Petra klikt u op haar naam.
De Proloog van de Tour de France is in Utrecht. Verschillende renners uit deze expositie zullen op zondag 5 juli tijdens de 2e etappe, op een steenworp afstand van de Bibliotheek Vleuterweide voorbij komen.
Sportcolumnist John van Ierland, tevens presentator van diverse wielercafé’s, organisator van de Courage Breda en auteur van o.a. ‘Trui van de renner’ en ‘Damesteam’, zal de expositie openen. De boeken van John van Ierland zijn te reserveren via de catalogus van Bibliotheek Utrecht. Voor meer informatie over John van Ierland kijkt u op zijn website.

Wij verzoeken u vriendelijk uw komst te melden via i.knook@bibliotheekutrecht.nl.


Advertenties:

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website