Blog: Zwemmen in de Singels van Utrecht!

1 mei 2015 15:30  Redactie  Reageer

Zwemmen in de Singels van Utrecht! Hoe gaaf is dat! Daar doe ik aan mee. Het is een mooie doelstelling om hier voor te gaan trainen. Dat is trouwens goed te doen hoor, die 2 km. Peanuts. Ik heb al eens eerder getraind (ook veel in buitenwater) voor een zwemtocht in de Vecht, dat was zelfs een veel langere afstand. Dat ging toen niet door omdat er blauwalg in het water zat. Nou ja, ik had ook nog een volgbootje moeten regelen, en dat had ik nog niet gedaan. Dus is dit mijn superkans om zo’n mooie ervaring op te doen. Even kijken of je hier ook een volgbootje moet regelen. Fijn, dat hoeft gelukkig niet. Wel inentingen en een wetsuit. Dat is allemaal te doen. En trainen natuurlijk. Ook in buitenwater.

Klik voor vergroting
Klik voor vergroting
Ik ben geen superfitte hippe jonge sporter, dus het lijkt mij verstandig dat ik hier voor ga trainen. Ik heb op een zwemvereniging gezeten, maar dat was zo laat op de avond, dan lig ik daarna nog uren te stuiteren in bed. Toch maar weer gestopt. Af en toe begin ik ook weer met hardlopen, maar na een tijdje komt de klad erin. Sportschool idem dito.

Deze twee kilometer Singelswim is in de tijd te overzien, twee kilometer moet ik kunnen, dus een haalbaar doel. Mooie sleutel voor succes. En geld werven voor een goed doel. Daar zwem ik voor en voor mijn eigen gezondheid. Het mes snijdt aan twee kanten.

De tien-strippenkaart van het zwembad heb ik al bijna een jaar geleden gekocht en hij is nog niet opgebruikt. Dat gaat dus veranderen.

Ik ben verkouden, dus mijn eerste zelfgeknutselde training is rustig. En omdat ik altijd vergeet met het hoeveelste baantje ik bezig ben, maak ik het schema echt op papier en ik zet hem tegen een pilon aan de rand van het zwembad. Interval, elke 50 meter even kijken wat de volgende opdracht is. Werkt perfect!

Deze keer geen last van langzame zwemmers in mijn baan. Ik heb één baangenoot met een langzamer tempo, maar hij blijft aan de kant van de baan strak langs de lijn zwemmen -ben ik niet gewend in het zwembad- maar zo hebben we wel beide vrij baan.

Het papiertje aan de kant met het schema wekt zijn nieuwsgierigheid en we maken een praatje. We zijn het er beiden over eens dat we een mooie samenwerking hebben in deze baan, en zijn blij dat het zo rustig blijft.

Aan het eind van de training ben ik zeer tevreden. Binnen een half uur 1 km gezwommen, exclusief in en uitzwemmen, en nog lang niet moe. Tot nu toe gaat het goed. (Hm, deed ik dat vroeger niet in 20 minuten?)

AnneAdvertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website