Help mee de bijen herkennen

Bijen zijn belangrijk. Net als vlinders, wespen en mieren zorgen bijen voor bestuiving van bijvoorbeeld de fruitbomen in Leidsche Rijn, de kastanjes in Zuilen en de aardbeienplanten in de moestuin in Lunetten. Ongeveer dertig procent van ons voedsel is afhankelijk van de bestuiving door bijen.

Gezocht: Utrechtse wilde bijen en hommels
De Gemeente Utrecht wil graag weten welke soorten wilde bijen en hommels er in Utrecht voorkomen. Wilde bijen en hommels zijn vaak te zien op bloemen en natuurlijk op bijenhotels.

Ziet u een wilde bij of hommel in uw tuin of op uw balkon? Maak een foto, noteer de plaats en geef deze waarneming door. Liefst online via www.waarneming.nl, maar het kan ook op www.facebook.nl/utrechtsewildebij of door een e-mail te sturen aan utrechtsewildebij@gmail.com.

Weet u niet welke bij of hommel u heeft waargenomen?
Dan zal het ‘bijen-expertteam’ de juiste soortnaam bij de bij of hommel zoeken. Hiervoor is wel een goede foto nodig, het liefst met een bloem of nestplaats. Met uw waarnemingen ontdekken we welke bijen er in Utrecht leven en kunnen we ze beter beschermen. Hartelijk dank voor uw hulp bij dit project.

Meer informatie over bijenactiviteiten in Utrecht

 

1 reactie op “Help mee de bijen herkennen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.