Gemeente Utrecht komt met cijfers in de Wijkwijzer

In de Wijkwijzer van gemeente Utrecht vergelijkt de stad de veiligheid, tevredenheid, samenhang en sociaaleconomische positie van de de inwoners ten opzichte van vier jaar geleden.

Huishoudens met bijstand
Het aantal banen per x aantal inwoners is overal toegenomen, behalve in het zuidelijke deel van Utrecht. De afname was in de binnenstad het grootst ondanks dat juist daar de werkgelegenheid het grootst is. Het aandeel huishoudens met bijstand is ook in bijna elke wijk gestegen al geldt dat niet voor de binnenstad. De grootste toename is te vinden in de wijken Overvecht, Zuidwest, Noorwest en Zuid. Met 18,2 procent heeft Overvecht het hoogste aantal huishoudens met een bijstand uitkering (bijna drie keer zo veel dan het stedelijk aandeel van 6,3 procent).


Advertentie:

Veiligheid en inbraken
Het gevoel voor veiligheid is gestegen in Leidsche Rijn maar ook in de wijken Zuid en Zuidwest. Vleuten-De Meern en Utrecht Oost hebben het minst last van woninginbraak, geweld, jongerenoverlast en het gevoel van onveiligheid. De meest geweldincidenten en woninginbraken vinden plaats in Overvecht. In de binnenstad vinden ronduit de meeste geweldincidenten plaat, namelijk zo’n 10 per 1000 inwoners in 2014.

Sociale cohesie
Het algemene oordeel en de sociale cohesie is in de wijken weinig veranderd. In Leidsche Rijn is dat zelfs verminderd maar de bewoners hebben daar een positievere toekomsterwachting.

Openbare ruimte
De algehele staat van de openbare ruimte is in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern verbeterd. In Vleuten-De Meern is de tevredenheid over de verkeersveiligheid afgenomen maar ook in de wijken Utrecht West, Overvecht, Noordoost, Zuid en Oost. Ook is men in Vleuten-De Meern erg tevreden over mogelijkheden voor parkeren en fietsers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.