Blog: Wat er gebeurd met plannen

2 juni 2015 23:00  Anne  3 reacties

‘Life is what happens to you when you are busy making other plans.’ Prachtige uitspraak die zoveel betekent als: je maakt plannen en dan gebeurt er iets in het leven, waardoor alles anders loopt. Herkenbaar? Vast wel.
Ik kreeg een virusinfectie, en in mijn geval komt daar dan gratis en voor niets een depressie bij. Ik was net weer hersteld, toen mensen in mijn naaste omgeving een ernstig auto-ongeluk kregen. Dat gaat dan echt voor.
Zo is het maar weer duidelijk dat ziekte en ongeluk iedereen kan treffen, het hoort als het ware bij het leven op deze planeet.
Ik heb me daar heel lang tegen verzet, en geloofde in de maakbaarheid van het leven. Dat geloof is niet weg, maar ik zie nu wel dat pijn, verdriet en ongeluk onderdeel uitmaken van het leven, en dat ik daarmee moet dealen.
Je kunt de windrichting niet veranderen, maar wel je zeilen bijstellen. Mensen met FSHD zullen maar al te goed beseffen dat een ziekte je wereld op zijn kop kan zetten.
Ziektes de wereld uithelpen zal de mensheid misschien nooit lukken, maar geld voor meer onderzoek, dat kunnen we wel doen. En zo’n sponsoractie zoals de Singelswim is daar zo’n mooie bijdrage aan.

Klik voor vergoting
Klik voor vergoting

Er kwam een oproep van de Singelswim op Facebook: wie wil er mee in de Singel zwemmen voor een foto en artikel in het AD/Utrecht? Dat lijkt me een mooie gelegenheid om mijn nieuwe wetsuit uit te proberen. Maar dat ding aantrekken is nog wel een gedoe, in de winkel had ik iemand die me hielp. Handdoeken, mijn spullen, wie let daar op? Ik ken daar helemaal niemand. Waar op het Lepelenburg, hoe ontmoet ik de rest? Allemaal van die vragen….Toch wel fijn als er iemand met mij mee kan. Mijn zus kan zich vrijplannen en daar ben ik erg blij mee.

Het is prachtig weer op de fiets vanuit Leidsche Rijn naar het Lepelenburg. Mooie plek, een groen park, en ligstoelen waar een enkeling al geniet van de zon. Die stoel met een wetsuit erover, dat zal wel iemand zijn. Ja hoor, en mijn zus is er ook al. Als iedereen er is begint de fotosessie in het water. Dat water is trouwens nog best koud, maar daar merk ik met mijn wetsuit helemaal niks van. Alleen de eerste vijf minuten heb ik koude voeten.
De fotografe wil dat we spetteren met water en lachen met de ogen open. Tja, mijn ogen gaan vanzelf dicht als er water tegenaan spettert, en daarin ben ik niet alleen. Het duurt dus wel even voor ze tevreden is want er is altijd wel iemand die z’n ogen dicht heeft, of raar kijkt. Ondertussen hebben we veel bekijks en aan iedereen die het maar horen wil (ook de rondvaartboten) roepen we dat ze allemaal mogen meezwemmen op 14 juni. Als de fotografe klaar is maken we nog een Esther Williams bloem (wie weet nog wie dat was) en het lukt ons zelf om daarmee rond te draaien.
Daarna nog even een lekker stukje zwemmen, want het is zo leuk om op deze bijzondere locatie in het water te zijn! Als we eruit komen is het Lepelenburg volgelopen met zonnende mensen. Na het omkleden moet iedereen al snel weer weg naar school en kantoor, maar ik ga nog even chillen bij een lunchroom. Op het terras zit men al aan de zomerse rosé. Ik heb net in het ijskoude water van de Singel gezwommen, dus daar hoort voor mijn gevoel warme chocolademelk bij. Mmm, even nagenieten van dit bijzondere avontuur. En ik hang hier ook nog even een Singelswim poster op.
Zo langzamerhand begint de Singelswim steeds meer bekendheid te krijgen.
De burgemeester doet mee, een aantal ex-topsporters ook!
Kom maar op zwemmers, het water is heerlijk (in een wetsuit)!

(Zo’n wetsuit kun je ook huren via de organisatie van de Singelswim.)

AnneAdvertenties:


3 reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website