Blog: Opvoeden?! Voor alle vragen zijn oplossingen!

Zondag 7 juni hebben wij in Buurtcentrum de Schakel in Vleuten een theatervoorstelling genaamd “Sfifa”. Dit theaterstuk gaat over opvoeden, opvoeden in verschillende culturen, gezien vanuit verschillende leeftijden en over de pubertijd, hoe ga je om met je puber dochter/zoon, hoe ga je om met je ouders.
Het stuk is geschreven naar aanleiding van interviews met 20 ouders en jongeren 14+. In combinatie met de verhalen van de spelers en van de theatermaakster. De theatermaakster merkte al verschillende dingen bij haar peuterpuber kindje en ging zich afvragen hoe zou dit zijn als ze straks 14/15 jaar is. Met die beleving ging ze op zoek naar antwoorden en verhalen en daar kwam het theaterstuk “Sfifa” uit. Een mengelmoes van verhalen over zakgeld, roken, corrigerende tik, liefde van een moeder. Een mooi stuk, die bij vele ouders vragen oproepen… doe ik het allemaal goed, hoe pak ik het aan.

Bij JoU besteden we veel aandacht aan dit probleem! Opvoeden hoe doe je dat, wat is slim, wat mag, wat moet, wat wel, wat niet? Allemaal vragen waar je als ouder EN als jongeren mee te maken krijgt. Heb je een probleem wat niet alleen maar over opvoeding hoeft te gaan. Dan kun je in gesprek gaan met onze interne begeleider. Elke wijk bij JoU heeft een eigen intern begeleider. Die er is voor de jongeren, maar als ouders kun je ook contact zoeken.


Advertentie:

Heeft u een vraag over opvoeden, pubertijd, middelengebruik, schulden, werk, scholing noem maar op dan kunt u een mail sturen met uw vraag naar: demie.hahury@jou-utrecht.nl. Als jongeren kun je ook mailen als het allemaal zelf niet meer lukt.

Op zondag 7 juni kunt u komen kijken naar het theaterstuk “Sfifa”. De entree is gratis. De inloop is om 13.30 uur. Van 14.00 t/m 15.00 uur is er theater en nadien gelegenheid om te napraten. Er is oppas voor de kinderen, terwijl u rustig kunt genieten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.