Bezoek Leidsche Rijn Centrum op Dag van de bouw op 13 juni

Benieuwd hoe Leidsche Rijn Centrum er straks uitziet? Zaterdag 13 juni 2015 is het Dag van de Bouw en kan er een kijkje genomen worden achter de hekken in de bouwput, de Vleutensebaan, de Stadsbaantunnel en het Berlijnplein.

Kinderen bouwen met bamboe
Kinderen bouwen met bamboe

De Dag van de Bouw begint om 10:00 uur en eindigt om 16:00 uur. Op de bouwplaats is een wandelroute uitgezet waarbij je goed kunt zien hoe de parkeergarage en expeditiestraat er straks uitzien. Ook aan de kinderen is gedacht. Tussen 10:00 en 15:00 uur kunnen zij meedoen aan de speurtocht of een eigen bouwwerk van bamboe maken. De Vrijstaat organiseert ‘soep koken’ en een ‘bamboestiekworkshop’ De aannemer zorgt voor een speurtocht met leuke vragen over de bouw.

Een kijkje in de toekomst
In de informatietent op de bouwplaats kun je door een 3D-bril kijken hoe Leidsche Rijn Centrum eruit ziet als alles af is. Je kan alvast een (virtueel) kijkje nemen in Leidsche Rijn Centrum en in één van de woningen. Ook vind je hier filmpjes en achtergrondinfo over de bouw én de toekomst van het winkel-, woon- en uitgaansgebied.

Opening Berlijnplein & prijsuitreiking
Om 14:00 uur opent wethouder Kees Geldof officieel het Berlijnplein. Dan wordt ook de winnaar van ‘Het beste van VdMLR‘ mediawedstrijd bekendgemaakt. De gemeente presenteert op het Berlijnplein o.a. de plannen voor de Vleutensebaan. Vanaf het Berlijnplein vertrekken rondleidingen door het dienstengebouw en de Stadsbaantunnel zelf. Het Berlijnplein is die dag voor de gelegenheid vanuit de bouwput te bereiken.

Praktische zaken
Kom bij voorkeur met het OV, de fiets of lopend. Het blijft een bouwplaats, houd er rekening mee dat het er modderig kan zijn en beperkt begaanbaar is voor mindervaliden en kinderwagens. Trek stevige schoenen aan en blijf binnen het afgezette gebied.
Hieronder tref je de plattegrond voor de Dag van de bouw:

Klik voor vergoting
Klik voor vergoting

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.