Blog: Haarrijnseplas, buitentraining!

Ik ben er klaar voor, want ik heb ook mijn tetanusvaccinatie afgelopen week gekregen bij de huisartsenpraktijk. Lekker dichtbij huis en ik kon snel terecht. Klein prikje in de bovenarm, zo gepiept.

Klik voor vergroting
Klik voor vergroting

En gisteren kregen we de laatste Singelswimtraining verzorgd door Claudia en Roy van Zwemanalyse. Het was prachtig weer! Gezellig veel mensen, en nadien nog met een klein groepje gepicknickt.
Roy verzorgde de schoolslagtraining en Claudia de borstcrawl. En dan blijkt weer dat in buitenwater zwemmen echt iets anders is dan in het zwembad.

Klik voor vergroting
Klik voor vergroting

Wind en golven kunnen het lastig maken, maar vooral is het bij de borstcrawl lastig om rechtdoor te zwemmen, want de Haarrijnse plas heeft geen streepje op de bodem, zoals in het zwembad ;-)))
Okee, de harde wind zorgde er ook wel voor dat ik steeds weer afdreef. Maar we kregen handige tips om naar voren te kijken tijdens de borstcrawl. Dat is een trucje waar ik nog even op moet oefenen.
We hebben ook heel dicht bij elkaar gezwommen zodat we konden ervaren hoe het is om op een kluitje te zwemmen. En welke voordelen je daar uit kan halen! (Vergelijkbaar met wielrennen.)

Klik voor vergroting
Klik voor vergroting

In de Singel staat niet zo’n harde wind als gisteren op de Haarrijnse plas, dat scheelt ook. En in de Singel zie je bij elke ademhaling tenminste de kant wat dichterbij dan in de Haarrijnse plas.
Ik hoop dat ik zo een beetje beter koers kan houden bij de borstcrawl. Dat lukte tenminste erg goed toen ik na de fotosessie van het AD nog een stukje in de Singel zwom.
Ik kan altijd nog de borstcrawl afwisselen met de schoolslag. Dan doe ik er gewoon ik wat langer over, en kan ik genieten van al dat publiek aan de kant!

Singel, we komen eraan!!!

Anne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.