Leidsche Rijn Festival maakt eerste programmaonderdelen bekend

Op zondag 5 juli organiseert Cultuur19 de zestiende editie van het Leidsche Rijn Festival in het Amaliapark. Op het programma staan tal van optredens, voorstellingen en workshops die aansluiten bij de Grand Départ, zoals fietsen, winnen, doorzetten en heldendom.

Draaimolen Dieromdom
Draaimolentje al fietsend aangedreven

Tricycles van Firma Kodde keert terug naar het festival. In 2013 was deze race een groot succes. Kinderen vanaf 4 jaar nemen plaats op een driewieler, die ze kunnen aandrijven door in een conservenblikje te schreeuwen. De grootste schreeuwer komt het snelst vooruit en wordt beloond met een mond vol spekjes.
Sesamstraatheld en mimespeler Hakim komt naar het festival met ‘Hakim op z’n best’. In deze voorstelling voor alle leeftijden improviseert hij aan de hand van spel en mime met kinderen over fietsen.

2015-06-13_de_tour_van_fien
De Tour van Fien

Dieromdom is een piepklein draaimolentje voor peuters, al fietsend aangedreven door een muzikant met accordeon.
De Tour van Fien (9+) is een voorstelling voor wat oudere kinderen over een meisje dat dolgraag wielrenster wil worden. Terwijl Fien haar eigen record steeds dichterbij ziet komen, begint haar omgeving harder te protesteren. Het programma en het festivalterrein is opgedeeld in leeftijdsgroepen vanaf 2, 4, 6 en 9 jaar.

Ieder jaar dragen vele vrijwilligers bij aan het Leidsche Rijn Festival. Ze helpen mee in de op/-afbouw, achter de bar of bij de kinderactiviteiten. Het festival biedt naast een gezellige dag met lekkere lunch ook een festivaltshirt als aandenken. Meer informatie is te vinden op www.leidscherijnfestival.nl. Aanmelden kan bij Ineke Teunissen van Maanen, [email protected] of bel 030 6703122.

Het Leidsche Rijn Festival wordt gehouden van 10.00 tot 17.00 uur. Het gehele programma wordt in de komende weken bekend gemaakt op www.leidscherijnfestival.nl. Entree is gratis. De organisatie raadt aan met de fiets of lopend naar het terrein te komen. Met de auto is het terrein niet bereikbaar in verband met de drukte rondom de Tour de France. Bezoekers kunnen hun fiets in de stalling parkeren. Op het terrein kan alleen met PIN betaald worden. Het festival wordt georganiseerd door Cultuur19 en komt tot stand met steun van het Ondernemersfonds Leidsche Rijn, het leefbaarheidsbudget, DOENJA Dienstverlening en vele andere sponsoren, fondsen en samenwerkingspartners. Meer informatie over Cultuur19 is te vinden op www.cultuur19.nl.

Lees ook:

Leidsche Rijn Festival eenmalig in Amaliapark
Leidsche Rijn Festival en Le Tour de France
Leidsche Rijn Festival zoekt vrijwilligers
Datum Leidsche Rijn Festival bekend
Leidsche Rijn Festival daverend succes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].