Basisschool de Achtbaan 5e op NL kampioenschap schaken en 1e van Utrecht

Afgelopen zaterdag, 13 juni 2015, namen 15 kinderen van Basisschool de Achtbaan deel aan het Nederlands Kampioenschap (NK) Schaken groep 3-4-5. Deelname aan dit NK was het gevolg van de overtuigende overwinning die door de Achtbaan werd behaald tijdens de voorrondes.
Dit schooljaar hebben de kinderen zich voorbereid op het toernooi door het spelen van oefenpartijen op school onder begeleiding van hulpouders. Hierbij werd gebruik gemaakt van de zogenaamde Stappenmethode: een methode die ook gebruikt wordt bij veel schaakverenigingen. De stappenmethode is een lesmethode om kinderen te leren schaken, van beginner tot een hoog niveau. Met behulp van de methode kunnen de kinderen op hun eigen niveau oefenen.

De Achtbaan kampioen schakenIn Amsterdam kwamen zaterdag meer dan 300 schakende kinderen van groepen 3-4-5 van de basisschool bij elkaar. In de sporthal bogen de kinderen zich over de schaakborden. Op het geluid van het indrukken van de schaakklokken na, was het vrijwel helemaal stil.

De Achtbaan kampioen schakenDe dag werd beloond met een 5e plaats in het totale klassement met max. 15 spelers. Basisschool de Achtbaan mag zich dit jaar dan ook de 5e van Nederland noemen. Met deze 5e plek, liet basisschool de Achtbaan alle andere scholen uit de provincie achter zich en mag zich dan ook met trots in dit klassement de kampioen van de provincie Utrecht noemen!
Naast deze overwinning, behaalden Stan, Sytse en Mischa een derde prijs in het individuele klassement.

Basisschool de Achtbaan kijkt dan ook met veel trots terug op een zeer geslaagde en gezellige dag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.