Herontwikkeling Douwe Egberts fabriek

Het college heeft ingestemd met de bouwenvelop (ruimtelijke randvoorwaarden) voor de herontwikkeling van het voormalig hoofdkantoor van Sara Lee/Douwe Egberts (DE) aan de Vleutensevaart 100 in Utrecht. Het idee is om dit gebouw te transformeren tot een short stayhotel, ondersteunende vergaderruimte/restaurant, circa dertig woningen en beperkte kantoorruimte.

Ook het naastgelegen pand Vleutensevaart 50 wordt in de toekomst bij de herontwikkeling betrokken en omgebouwd tot fitness en/of bedrijfsverzamelgebouw. Beide panden maken nu nog onderdeel uit van het DE-complex aan de Keulsekade.


Advertentie:

De ontwikkeling heeft betrekking op drie locaties: het kantoor, de voormalige DE-winkel en het parkeerdek. De belangrijkste duurzaamheidsmaatregel is dat deze gebouwen geheel worden behouden en hergebruikt. De gemeente Utrecht stimuleert het hergebruik van leegstaand commercieel vastgoed. De verwachting is dat transformatie van het voormalige Sara Lee kantoor ten goede komt aan het omliggende gebied.

Nadat het college vorig jaar het startdocument vaststelde, zijn twee informatiebijeenkomsten georganiseerd. De reacties van de eerste bijeenkomst zijn meegenomen bij het opstellen van de bouwenvelop. De reacties uit de tweede inspraakperiode hebben niet geleid tot aanpassingen. Na vaststelling van de bouwenvelop kan de planologische procedure worden gestart met een aanvraag voor het wijzigen van het bestemmingsplan en het aanvragen van de omgevingsvergunning.

Bron: Gemeente Utrecht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.