Sportklassers Via Nova College helpen Utrechtse basisscholen

Ook tijdens dit schooljaar worden leerlingen uit de sportklassen van het Via Nova College veelvuldig ingezet bij sportdagen van Utrechtse basisscholen. De leerlingen uit de sportklassen worden ingezet om sport- en spelactiviteiten aan een groepje kinderen uit te leggen of om met een groepje kinderen mee te lopen langs verschillende sport- en spelactiviteiten. Op deze manier bewijzen de basisscholen en het Via Nova College elkaar een grote dienst. Enerzijds kan een flink deel van de organisatie aan de sportklasleerlingen worden overhandigd en anderzijds is dit voor de sportklasleerlingen een perfecte leerschool. De sportklasleerlingen leren via deze weg om in contact te komen en te blijven met kinderen, maar ook maken ze zo al kennis met enkele vaardigheden omtrent het les- en leidinggeven.

Klik voor vergoting
Klik voor vergoting

In het huidige schooljaar hebben de sportklasleeringen zich voor activiteiten als pietengym, de koningspelen, een atletiek dag of een andere sportdag ingezet. Dit gebeurde voor vele basisscholen uit de wijk Leidsche Rijn, maar ook voor scholen buiten Leidsche Rijn. Zo zijn de sportklasleerlingen dit schooljaar wezen helpen bij sportdagen voor basisscholen De Achtbaan, ’t Zand, De Ridderhof, OBS Klimroos, St. Dominicusschool en de Cleophas. Dit soort dagen vonden zowel plaats op het Via Nova College in de sportcampus of op de naastgelegen atletiekbaan Amaliapark, maar ook bij de basisscholen zelf. Het Via Nova College stelt deze hulp graag ter beschikking voor basisscholen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven