Expo Dries van Dijk over 18 jaar Leidsche Rijn

Op woensdag 8 juli opent in Nomads in Residence de fotoexpositie “Leidsche Rijn is 18”, een overzichtstentoonstelling van VAR Nieuwsbladverslaggever/fotograaf Dries van Dijk.

Opwaaiend zand daalt in kwetsbare scherpte
Vanaf het ontstaan van Leidsche Rijn keek journalist Dries van Dijk (1948) over de schouders van de wijkbewoners en ontwikkelaars mee. De VAR publiceerde veel werk van Van Dijk, maar niet alles en daarom werd het tijd voor een blik in de omvangrijke archieven. De bezoeker beziet oorzaak en gevolg van deze grootse stadsontwikkeling door de ogen van een eigenzinnige verslaggever. De tentoonstelling bestaat uit zijn persoonlijke selectie uit een opgebouwd archief van tekst en beeld. Na 18 jaren van onteigening, bouw, verzorging, beloftes, opstandigheid en berusting is Leidsche Rijn volwassen, maar wat nu?

Cultuur19 en Dries van Dijk werkten voor deze tentoonstelling samen en zien de ontwikkeling van de wijk als het podium, waarop cultuur de groeischeuten en –scheuren zichtbaar kan maken.

De opening met optreden van de lokale jonge band Seven to Eleven is op woensdag 8 juli van 19.00 tot 22.00 uur. Van 9 t/m 17 juli is de expositie te bezichtigen van 14.00 – 20.00 uur in Nomads in Residence (Europaweg ter hoogte van nr. 26). Entree is gratis. Meer informatie via www.cultuur19.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven