UVV Voetbalschool ook voor keepers

De Voetbalschool UVV Leidsche Rijn beleeft vanaf zondag 6 september de tweede editie. Na het succes in seizoen 2014/2015 was er duidelijk behoefte aan een vervolg en zelfs uitbreiding. Zo kunnen naast de veldspelers nu ook de keepers aan de bak op sportcomplex De Paperclip.

Ex-doelman Kees van den Broek
‘Kijk naar het niveau van de Nederlandse goalies en je ziet waaraan behoefte is’, aldus ex-doelman Kees van den Broek (39). Sinds begin van deze voetbaljaargang 2015/2016 is Van den Broek als keeperstrainer verbonden aan UVV. Hij traint twee avonden per week zowel de keepers van de eerste selectie als die van de jeugdselecties tot en met de D-junioren. Misschien dat alleen Ajax-sluitpost Jasper Cilessen mee kan op internationaal niveau, denkt Van den Broek. ‘Maar dan heb je het wel gehad’. Bij de Voetbalschool krijgt hij assistentie van Stefan Kraan, het afgelopen seizoen doelman van het eerste zondagelftal. Een jeugdig talent dat nog verder kan doorgroeien en vanuit zijn eigen ervaring kan vertellen hoe groot de druk op een keeper is.

Klik voor vergroting
Kees van den Broek

Keepers
Van den Broek is zeker geen onbekende in de regio. Hij speelde zelf bij gerenommeerde clubs als Hercules, Elinkwijk, Zuidvogels, DHSC, Montfoort en FC Utrecht A1. ‘International Ferdi Vierklau en Raymond Graanoogst waren in stadion Galgenwaard generatiegenoten van me’. Terug naar de realiteit dan. ‘Keepen is meer dan een balletje vangen’, betoogt Van den Broek. Echt goede keepers zijn zeldzaam. En met het opleiden daarvan kun je niet vroeg genoeg beginnen’.

Waarin gaan de talentvolle doelmannen dan ‘les’ krijgen bij de UVV Voetbalschool Leidsche Rijn? ‘Techniek, leren hoe je een bal moet vangen en het inschatten van een bal, om maar eens een paar dingen te noemen’. En daar blijft het niet bij, wat Van den Broek en Kraan betreft. ‘We hopen de deelnemers ook bij te kunnen brengen hoe je je moet focussen. Want een wedstrijd bij de senioren duurt geen negentig minuten, maar soms wel 100 minuten met de blessuretijd die soms wordt bijgeteld. Datzelfde geldt natuurlijk verhoudingsgewijs voor een jeugdduel. Voor een keeper is het zaak die gehele speeltijd geconcentreerd te blijven. De positie van een doelman in een elftal is heel belangrijk en brengt veel verantwoording met zich mee,’ besluit Stefan Kraan, ‘daar wordt vaak nog te licht over gedacht’.

Jongens en meisjes
Uiteraard zijn op 6 september zowel jongens als meisjes – UVV start komend seizoen in de competitie met twee meisjesteams – welkom. Wil je je techniek en of vaardigheden verbeteren, meld je dan aan. Spelers/speelsters worden zoveel mogelijk in hun eigen leeftijdscategorie ingedeeld. Dat geldt ook voor de keepers.

Trainingen
De trainingen worden gehouden op het kunstgras van sportcomplex De Paperclip van UVV op 10 achtereenvolgende zondagochtenden, 18 oktober uitgezonderd vanwege de herfstvakantie. De start is op 6 september, de laatste training is op zondag 15 november volgens de onderstaande leeftijdsindeling:
Geboortejaar 2007 tot en met 2010 van 9.00-10.00 uur
Geboortejaar 2006 tot en met 2003 van 10-15-11.15 uur
Geboortejaar 2002 en eerder van 11.30-12.30 uur.
uvv voetbal
Inschrijven
Er is gelegenheid in te schrijven voor de vervolgcursus. Dat is voor degenen die hebben meegedaan aan de eerste succesvolle editie van vorig seizoen. Geef dus duidelijk aan of je voor de eerste keer of voor de tweede keer deelneemt. Inschrijven kan via [email protected]

Deelname staat open voor álle jeugdspelers/sters en is niet alleen voorbehouden aan leden van UVV.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven