Leidsche Rijn Festival viert Tour met stralende editie

Op 5 juli vond de zestiende editie van het Leidsche Rijn Festival plaats. Cultuur19 kijkt terug op een zeer geslaagde editie. Het cultuurfestival voor kinderen sloot aan bij de Grand Départ van de Tour de France en streek voor die bijzondere gelegenheid neer in het Amaliapark, pal naast de busbaan waar om 14.00 uur het peloton van de Tour de France passeerde.

Foto: Birgit Schuch
Foto: Birgit Schuch
Over het hele festivalterrein deden kinderen mee aan culturele activiteiten, die aansloten bij de Tour en fietsen. Het festival werd officieel geopend door wethouder Geldof en Rondemiss Vinexvrouwtje, gevolgd door de band Daar komt de Boegieman! van Jeroen Schippers met o.a. Lilian Vieira en Arthur Bont. Hun optreden bracht het publiek al snel in zomerse sferen. Ook Hakim trok veel bekijks van jong en oud. De bekende mimespeler en Sesamstraatacteur improviseerde met kinderen over fietsen. Voor veel kinderen vormde de warmte geen belemmering om in beweging te komen. Zij waagden zich op de Icyclebaan, in de open piste van Cirque Moustache of de workshop van hula hoopkunstenares Wietske Vogels.
Ook voor oudere kinderen was er veel te beleven op het festival. In het Ideeëntheater keken ze naar de voorstelling De Tour van Fien, over een meisje dat dolgraag wielrenster wilde worden.

Foto: Claudia Hoedemaker
Foto: Claudia Hoedemaker
Natuurlijk kwamen ook veel mensen af op de Tourpassage. Om 12.00 uur was de busbaan aan weerszijden volgestroomd met bezoekers, die een glimp van het peloton op wilden vangen of op zijn minst iets van de voorbijrazende reclamekaravaan. Op het grote scherm dat beelden uitzond van de Tour was het festival duidelijk te herkennen aan de kleurrijke vlaggen. Tegen 15.00 trok de wind flink aan, maar ondanks de voorspellingen bleef heftig noodweer het festival bespaard. Het festival trok over de hele dag naar schatting 5000 bezoekers.

Organisator Cultuur19 bedankt alle fondsen en sponsoren, in het bijzonder het Ondernemersfonds Leidsche Rijn en Gemeente Utrecht, die het festival dit jaar ondersteunden en daarnaast alle vrijwilligers, die het festival tot een succes maakten. De foto’s van het festival zijn binnenkort te bekijken op de website www.leidscherijnfestival.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven