Verdachte van poging liquidatie De Meern aangehouden

Een 34-jarige man uit Utrecht, verdacht van een poging tot liquidatie in De Meern, is aangehouden in Spanje. De politie heeft deze aanhouding kunnen verrichten dankzij meerdere tips, waaronder een tip naar aanleiding van een oproep in het programma Opsporing Verzocht Internationaal uitgezonden door BVN; de publieke televisiezender voor Nederlanders en Vlamingen in het buitenland. Ook het regionale Opsporingsprogramma Bureau Hengeveld besteedde meerdere malen aandacht aan de zaak. Die aandacht in beide opsporingsprogramma’s leverde rond de twintig tips op.

Vorig jaar september loofde het Openbaar Ministerie een beloning van 5.000 euro uit voor de gouden tip die zou leiden tot de aanhouding van de 34-jarige man uit Utrecht. Hij wordt samen met een 49-jarige man uit Vleuten verdacht van een poging liquidatie op een 68-jarige man uit De Meern op 27 juni 2014. Bij deze poging zijn meer dan tien kogels afgevuurd op het slachtoffer. De 49-jarige Vleutenaar werd enkele dagen na de schietpartij in Lille (Fr) aangehouden en is toen naar Nederland overgebracht.


Advertentie:

ArrestatieDe 34-jarige man is op 2 juli jl aangehouden en zit in bewaring. Op 16 juli moet hij voor de raadkamer van de Rechtbank Midden-Nederland verschijnen. Ook zijn medeverdachte, de 49-jarige Vleutenaar, zit nog vast.

Alle artikelen over dit onderwerp:
Politiebericht over mislukte liquidatie man in De Meern
Laatste nieuws over de liquidatie in De Meern
Doelwit liquidatie De Meern reed over schutter heen
Update schietincident De Meern: verdachte aangehouden
Laatste update schietpartij De Meern (video)
Politie komt met foto vlucht-BMW schietpartij De Meern
Toestand slachtoffer schietpartij De Meern stabiel
Meer informatie over vluchtauto schietpartij De Meern
Nog veel onduidelijkheid rond schietpartij in De Meern
Schietpartij in De Meern

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.