Blog: Haarrijnseplas of buitenland?

De activiteiten lopen af en voor de zomervakantie wordt er afscheid genomen van stagiaires. De laatste administratievewerkzaamheden, kwartaalcijfers en declaraties worden gedaan. Er worden gesprekken gehouden met nieuwe stagiaires maar veel van onze huidige stagiaires blijven nog een jaartje langer. Als dit alles achter de rug is, is het tijd voor een welverdiende vakantie!

Maar niet iedereen neemt vakantie in de zomermaanden en dus is het jongerenwerk van JoU veel te vinden op de Haarrijnseplas. Dit werk doen we naast het toezicht en handhaving wat al door de politie en de strandwachters gedaan wordt. Het is immers van belang dat wij als jongerenwerkers ook aanwezig zijn, want mooi weer en vakantie… trekt groepen jongeren. En als jij als bewoner van Vleuten-De Meern of Leidsche Rijn met je kinderen zandkastelen zit te bouwen, boekje leest en pootje baad, zit je niet te wachten op voetballende jongeren die de bal over de hoofden van je kinderen heen schiet naar een andere jongeren die bijvoorbeeld in het water staan.

De warmte zorgt vaak voor een lach op ieder gezicht, maar ook voor kortere lontjes. Ervaringen van een aantal jaar geleden, spreekt voor zich. Daarom zijn wij er ook, want het is niet fijn om de hele zomer als jongeren of als oudere een verbod te krijgen voor het strand. Dus proberen wij eerst op een rustige manier iemand te overtuigen. Vaak lukt dit ook en ziet een jongere of papa of mama wel in dat dit niet de manier is.

Klik voor vergroting
Klik voor vergroting

Naast de Haarrijnseplas, zijn wij ook veel op straat te vinden, aangezien daar de jongeren ook zijn. Maar dan meer in de avonduren. Vooral nu met de Ramadan worden er avond activiteiten aangeboden vanuit jongerenwerk JoU of Welzaam. Ondertussen starten we natuurlijk alweer met de voorbereiding voor september. Zo gaan we op zoek naar jongeren die opgeleid zijn voor wijkmediatoren vanuit school. Dit word een groot project, dus als u iemand kent, geef die dan vooral op! Misschien wel uw dochter zoon, kleindochter, kleinzoon, neefje, nichtje of buurmeisje/buurjongen.

Ook worden de nieuwe cursussen gepland en weet je dat het gewoon weer druk en vertrouwd is mocht je van vakantie terug komen.

Ik dacht ook heerlijk op vakantie te gaan, maar besloot 1 maand geleden om een huis te gaan kopen en zit dus nu druk te zijn met hypotheek, verzekeringen, bouwdepot etc. Daarnaast dus gewoon nog mijn werk en 7 augustus krijg ik als alles goed gaat de sleutel van het huis en zal ik wel iets minder tijd hebben om te bloggen.

Mocht u ons zien op haarrijnseplas, vraag dan gerust om informatie. We hebben altijd iets aan waar ons JoU-logo opstaat. Helaas nog geen badpak met het JoU-logo 🙂

Ik wens jullie allemaal een hele fijne zomer(vakantie) toe!

1 gedachte over “Blog: Haarrijnseplas of buitenland?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.