Voortgang kappen bomen aan de Europaweg

Het is alweer even geleden dat we wat gehoord hebben over de voorgenomen boomkap aan de Europaweg in Vleuten. Dit had met name te maken met de vele ingediende bezwaren die eerst afgehandeld diende te worden. In totaal ging het om 44 bezwaren tegen het vellen van 96 bomen aan de Europaweg.

De bezwaarmakers hebben tijdens een hoorzitting hun bezwaren kunnen toelichten. Daarna zijn de bezwaren meegenomen bij de beslissing op bezwaar. Inmiddels is er beslist op de ingediende bezwaarschriften: de omgevingsvergunning voor het kappen is terecht verleend. De gemeente mag, zoals het bomenbeleid voorschrijft, de bomen dus kappen. Het bestuur heeft echter besloten vooralsnog geen gebruik te maken van de vergunning. Dit omdat de wethouder eerst diverse scenario’s aan de gemeenteraad voor gaat leggen. Dat zal hij na de zomer doen. Hierna volgt een definitief besluit. Bewoners worden dan hierover geïnformeerd, evenals de verdere procedure met betrekking tot het herplantingsplan.

Lees ook:
Asfalteringswerkzaamheden Europaweg start vandaag
Informatiepagina voor bomen Europaweg
Bewonersavond bomen Europaweg op 21 januari
Verwijderen van 99 bomen langs de Europaweg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.