Wist je dat: De gevel van Cinemec bioscoop Leidsche Rijn

Bijna is het dan zover, de bioscoop waar alle Leidscherijners, Vleutenaren en Merenezen op zitten te wachten is ongeveer al voor een derde gereed. Momenteel worden de gevels voorzien van, zoals de bouwer het noemt ‘baguettes’. Dit zijn kokers van zo’n 6 cm in hert vierkant en zijn tussen de 1,00 en 1,60 meter lang en worden op verschillende afstanden van elkaar geplaatst waardoor het van dichtbij een onregelmatig aanblik krijgt.

Een ‘baguette’ is rood van kleur en in totaal zijn er vijf verschillende rode kleuren met ieder hun eigen glans waardoor het wel 10 verschillende kleuren rood lijken. Vanaf een afstand wekt het de indruk dat het om 1 kleur gaat maar hoe dichter je bij het gebouw komt hoe meer kleuren je er in zal kunnen ontdekken. In totaal worden er 18.000 van die z.g.n. ‘baguettes’ geplaatst.


Advertentie:

De bioscoop zal bestaan uit zeven zalen en een kleine 2.000 stoelen. Het gebouw beslaat ongeveer 11.000 vierkante meter. Na de zomer zal het worden opgeleverd. Het is dus nog even afwachten voordat we eindelijk naar onze eigen bioscoop kunnen.

3 reacties op “Wist je dat: De gevel van Cinemec bioscoop Leidsche Rijn”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.