Ryan Lansink uit Leidsche Rijn opnieuw wereldkampioen Kenpo Karate

Afgelopen week is Ryan Lansink uit Leidsche Rijn, wederom wereldkampioen Kenpo Karate in zijn leeftijdsklasse (tot 13 jaar) geworden, tijdens het 51ste IKC (International Karate Championship) in Dublin, Ierland. Hij prolongeerde zijn – vorig jaar in Long Beach, USA gewonnen – titel op het onderdeel Creative Forms (eigen karatevormen op muziek). Daarnaast pakte hij drie bronzen medailles op zowel de onderdelen Kenpo Forms (klassieke vormen), Selfdefence (zelfverdedigingstechnieken) als op Creative Forms zonder muziek.

Ryan Lansink wederom wereldkampioen
Ryan Lansink wederom wereldkampioen

Wereldkampioen voor de 4e keer
Het is zeker niet de eerste keer dat Ryan wereldkampioen geworden is, sterker nog; het is al de 4e keer. De eerste keer in 2012 (Utrecht) op het onderdeel Sparren (vechten) in de divisie tot 10 jaar. De 2e én 3e keer waren vorig jaar in Long Beach, USA op de onderdelen Creative Forms en Selfdefense technieken in de divisie onder 12 jaar. Dit jaar prolongeerde hij de titel op Creative Forms (nu in de divisie onder 13 jaar). In totaal heeft hij nu 10 WK medailles, waarvan 4 gouden, 1 zilveren (ook uit 2012) en 5 bronzen.


Advertentie:

Ryan traint bij Katsudo Kenpo in Nieuwegein o.l.v. Marcel de Jong. Door een delegatie van 13 deelnemers van deze succesvolle Kenpo Karate school, werden maar liefst 24 medailles behaald, waarvan acht gouden!

Lees ook:
10-jarige uit Leidsche Rijn tweevoudig wereldkampioen

1 reactie op “Ryan Lansink uit Leidsche Rijn opnieuw wereldkampioen Kenpo Karate”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.