jumbo

Dreiging rechtszaak om komst Jumbo Foodmarkt

Winkeliersverenigingen in Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern dreigen naar de rechter te stappen indien Jumbo een Foodmarkt opent in Leidsche Rijn Centrum. De gemeente heeft een brief ontvangen van een advocaat die de winkeliersvereniging in de arm heeft genomen. Zo laat RTV Utrecht weten. In eerdere plannen zou er namelijk een warenhuis in het nieuw te bouwen Leidsche Rijn Centrum komen. De winkeliers verwachten failliet te gaan als Jumbo haar Foodmarkt zal openen. ASR, de vastgoedontwikkelaar van Leidsche Rijn Centrum, laat weten dat er in eerdere plannen al de bedoeling was dat er een foodcluster zou komen van verschillende kleiner winkels die etenswaren zouden gaan verkopen, in het herziene plan komt er een zogenaamde food court van de Jumbo. Al zal dit nog wel goedgekeurd moeten worden door de regio.

Superformaat goed voor de regio
De bedoeling is dat Jumbo een Foodmarkt van zo’n 5.000 vierkante meter gaat bouwen en dat het winkelcentrum over 2,5 jaar opgeleverd zal worden. Door de komst van dit concept is de verwachting dat het ook veel bezoekers zal trekken buiten Utrecht en dit de economie zal stimulieren.

7 reacties op “Dreiging rechtszaak om komst Jumbo Foodmarkt”

  1. Liever het winkelcentrum Terwijde (en andere) in leven houden dan 1
    grote jumbo. De wijken hebben een plaatselijk winkelcentrum nodig. Dat moet niet over een paar jaar (nog meer) leeg komen te staan.
    Marktwerking leidt vooral tot verschraling.

  2. Wat een onzin, waarom zien die ondernemers dit als bedreiging. Zie het als kans! Stilstand is achteruitgang. Een rechtszaak gaat het niet tegenhouden alleen vertragen. Zie ook bij de bioscoop, die komt er ook gewoon. Een warenhuis als V&D of de Bijenkorf gaat er voor geen goud zitten. Dan is zo’n foodmarket een geschenk! Ik zeg, laat maar komen!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.