Lezersinzending: Enthousiaste ouders starten Vrije School Leidsche Rijn

Op dit moment is het vrije school onderwijs nog niet vertegenwoordigd in het schoolaanbod in Leidsche Rijn. Maar als het goed is komt hier volgend schooljaar verandering in.

Met een team enthousiaste ouders nemen wij, samen met de Vrije School Utrecht het initiatief om een vrije school in Leidsche Rijn op te starten. Aan ons de taak om zoveel mogelijk belangstellenden te bereiken om te zorgen dat deze droom werkelijkheid wordt. Want alleen met genoeg potentiële leerlingen kan de vrije school Utrecht West een feit worden en haar deuren in het schooljaar 2016/2017 openen.

Gezien de landelijk groeiende interesse in het vrije school onderwijs denken wij dat ons doel zeker haalbaar is.

Help je mee onze droom te verwezenlijken? Maak je interesse kenbaar via www.vrijeschoolutrechtwest.nl en deel en like ons op FaceBook.

Ben je nog niet bekend met de vrije school maar is je interesse wel gewekt? Kom dan naar één van onze informatieavonden. De eerste informatieavond zal plaats vinden op donderdag 24 september, meer details volgen nog, maar noteer deze datum alvast in uw agenda.
Ook zijn wij op 5 september te vinden op de Uitmarkt in Vleuterweide.

Wat is een Vrije School?
Vrij, maar niet vrijblijvend. Het ‘vrije’ in ‘vrijeschool’ heeft niets te maken met vrijblijvendheid. Kinderen krijgen een duidelijke structuur aangeboden. Regels zijn regels. Het ‘vrije’ heeft betrekking op de vrijheid en de verantwoordelijkheid die de leerkracht heeft. Deze kan, binnen de wettelijke- en door de school gestelde kaders, zelf de lesstof en zijn of haar eigen professionaliteit ontwikkelen. Dat resulteert in wakkere, leergierige en gemotiveerde leerkrachten. Lees verder

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].