Altijd wat te doen bij UVV Voetbal

24 augustus 2015 11:25  Redactie  Reageer

Terwijl het voetbalseizoen voor de jeugd met rasse schreden nadert, staan bij UVV Voetbal nu eens de meisjes prominent op de voorgrond. Want die beleven op 29 augustus namelijk een primeur tijdens hun eerste twee officiële (beker)duels. UVV F13 (meisjes) speelt bij De Meern F7 (aanvang 9.40 uur), terwijl de F12 (meisjes) op het eigen sportpark de Paperclip om 11.30 uur aftrapt tegen Zwaluwen Utrecht 1911.

Nog nooit eerder in de geschiedenis van de voetbalclub – opgericht op 10 september 1902 – kwam een meisjes F-team in de competitie uit. En in seizoen 2015/2016 zijn het er dus zelfs twee. Al hoopt UVV Voetbal op de valreep nog wel enkele meisjes aan het ledenbestand toe te voegen.

Jeugdvoorzitter Michel van Elmpt ziet de komst van het meisjesvoetbal als een verrijking voor de club. ‘UVV Voetbal is redelijk traditioneel en moest bij de verhuizing naar Leidsche Rijn, zo’n negen jaar geleden, helemaal opnieuw worden opgebouwd. Daarbij zijn wij weer begonnen met jongensvoetbal. Inmiddels staat dat als een huis en kunnen we de volgende stap maken. In 2010 hebben we ooit wel eens een meiden B1-team gehad, maar dat stond een beetje los van de vereniging doordat onze capaciteit het niet toestond om andere meisjesteams op te tuigen. Desalniettemin stond het meisjesvoetbal hoog op ons verlanglijstje. Voor dit seizoen kunnen wij in totaal 4 F- en 2 E-teams faciliteren. De inspirator voor dit initiatief bij UVV Voetbal was Henri Wolf en hij zal ook een grote rol in de organisatie van het meisjesvoetbal gaan spelen’.
Mocht u de eerste wedstrijden van de ‘meisjes ‘ aan u voorbij laten gaan, dan kunt u ook nog kennismaken met deze nieuwe loot aan de stam tijdens de Uitmarkt bij Winkelcentrum Vleuterweide op zaterdag 5 en zondag 6 september. UVV Voetbal zal daar met een kraam aanwezig zijn, zodat u aldaar alle gewenste informatie kunt krijgen of kunt kennismaken met (bestuurs)leden van de club. U kunt uw dochter daar ook aanmelden, maar dat eveneens via:jeugdvoetbal@asvuvv.nl.

Misschien wil u dochter wel voetballen, maar weet ze nog niet of ze goed genoeg is? Dan biedt de Voetbalschool UVV Leidsche Rijn misschien uitkomst. Die start op zondag 6 september en staat open voor zowel jongens, meisjes én keepers. Voor degenen die aan de succesvolle eerste editie van vorig seizoen hebben deelgenomen, is een vervolgcursus (prijs 90 euro voor 10 techniektrainingen van elk 60 minuten, telkens op zondagochtend).Voor nieuwe aanmeldingen bedraagt de prijs 140 euro. Maar daarbij is een tenue, plus trainingspak bij inbegrepen. De Voetbalschool loopt aardig vol, dus snel inschrijven is gewenst. Uiterste aanmeldingsdatum is 27 augustus via:voetbalschool@uvv-voetbal.nl.
De Voetbalschool UVV Leidsche Rijn staat voor iedereen open. Voor de jeugdige sluitposten is speciaal keeperstrainer Kees van den Broek aangetrokken.

Voor de liefhebbers die ook meer prestatief voetbal kunnen waarderen: het seizoen van het eerste elftal van UVV, dat uitkomt in de 4e Klasse H, start op zondag 6 september 14.00 uur met een thuiswedstrijd tegen buurman PVCV. De selectie van hoofdtrainer Arno Klaasen heeft een ware metamorfose ondergaan. Deze derby zal overigens worden voorafgegaan door een jeugdwedstrijd tussen beide clubs.
Kortom: voor elk wat wils en er is altijd wat te doen bij UVV Voetbal.

Lees hier alle eerdere berichten over UVV.

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website